Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Seçmen CHP'yi 'Hayır'la yad ediyor

Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim vaatlerini açıkladığından bu yana özellikle bazı medya grupları çok heyecanlandı. Doğan medyası da Paralel medya da hem CHP'nin iktidara geleceğine hem de HDP'nin barajı atlayacağına çok inanıyor.

Ama 7 Haziran akşamı maalesef çıkmak için tırmaladıkları "Yenilmişlik sendromuna" tekrar düşeceklerinden eminim. Şimdiden uyaralım da 'hazırlıklı' olsunlar.

***
CHP'nin, sadece "Ekonomi ağırlıklı programı" ile büyük başarı yakalayacağını, AK Parti'yi iktidardan indireceğini söylüyorlar açık açık. Tamam da peki ya İnandırıcılık? CHP'nin öyle dününe, yarınına gitmeye gerek yok ki.

Sadece bugününe bakmak bile yeterli. Madem bu vaatleri yerine getirebilecek kadar kendine güveniyor, o zaman şu anki CHP'li belediyelerde bu seçim vaatlerini uygulasınlar.

Nasıl ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü başarısını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na borçlu. Onlar da kendi belediyelerinin "model" olacak icraatları ile kendilerini iktidara hazırlasınlar.

***
Ama öyle olmuyor işte. Sadece İstanbul özelinde baktığımızda bile CHP millete bir "umut" vaat edemiyor. İstanbullular, zehir soludukları havayı, akmayan muslukları, toplanmayan çöpleri, patlayan çöp dağlarını, gelmeyen otobüsleri, olmayan metroları, metrobüsleri unutmadı ki!

Bunları hatırlamak bile İstanbullular için CHP'li dönemleri "Hayır"la yad etmek için yeter. Ya bugünkü CHP'li belediyeler?

İzmir'deki 'başarı'ya bakın(!) 30 Mart'tan bu yana CHP'li Şişli Belediyesi'ndeki Sarıgül-İnönü kavgası bile CHP adına umutlanmak isteyenler için bir kâbus senaryosu gibi. İçinde yolsuzluk, mafya, tehdit, küfür ve her türlü kirli iddianın yer aldığı bir belediyecilik başarısı(!)

***
Kılıçdaroğlu, kendisi bile hedefini 'yüzde 35' olarak koymuş bir Genel Başkan. Yani hedefinde "İktidar" yok. En fazla ikinci parti olup "Koalisyon" kurmak var. Dolayısıyla milletten iktidar olmalarına inanmalarını beklemeleri tuhaf?

Haliyle Kılıçdaroğlu çok rahat. Bol keseden vaat vermek çok kolay. İktidar olma beklentisi yok çünkü.

Bakın Haydar Baş'a ondan da rahat.
"Bin beş yüz ne ki? Alın size beş bin" diyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA