Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Turizmin başkentinden dünya başkentine

Antalya geçtiğimiz hafta dünyanın en önemli zirvelerinden biri olan G20'yi başarı ile tamamladı.
Öyle bazılarının oturduğu yerden ahkâm kestiği gibi sıradan bir toplantı değildi bu zirve. Dünyanın gözü bir hafta öncesinden hazırlıklar biter bitmez Antalya'ya çevrilmiş… 15-16 Kasım'da ise dünyanın kalbi Antalya'da atmıştı. Organizasyonun bazı bölümlerinde bizzat bulundum. G20'nin kazandırdıklarını kısaca anlatmak istiyorum… Bir kere ülkemiz G20 zirvesi için öyle bir hazırlık yaptı ki dört başı mamur oldu. Öyle ki gelecek yıl ev sahibi olacak Çin bile bazı deneyimlerimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan talep etti. Sanırım bu bile ne kadar başarılı olduğumuzu anlatmaya yeter.
Hele hele ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya lideri Putin'in yaptığı övgüler göğsümüzü kabartacak cinsten. Zirvede sadece dünya liderleri değil dünyanın en önemli 500'ü aşkın işadamı da ekonomik konularda görüşlerini aktardı, 3 bini aşkın gazetecinin zirveyi takip etti.
Şimdi gelelim bu organizasyonunun Antalya'ya kazandırdıklarına. Her şeyden önce Antalya ile Belek arasındaki yol neredeyse sıfırdan yenilendi. Köprüler yapıldı yoldaki peyzaj çalışmaları ile olması gereken ortaya kondu. Zirveye katılacakların uçağı inerken Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü noktadaki ışık şovu ile büyülendi. Artık Antalya turistik bir destinasyon olarak tanınmanın ötesine geçti. Zirve sayesinde dünya Antalya'yı iyi tanıdı ve tanımayanlar için de merak uyandıran bir kent oldu…
Şuna inanıyorum ki dünya Antalya'ya artık daha farklı bir gözle bakacaktır.
Çünkü Belediye Başkanımız Menderes Türel'in de dediği gibi 1 milyar euronun üzerinde tutacak bir tanıtım fırsatını Antalya en iyi şekilde değerlendirdi.
Artık turizmciler kısa bir süre sonra başlayacak fuarlarda göğüslerini gere gere gidecekler ve 2016'yı rahat pazarlayacaklardır. Zirve sırasında kent halkı ve özellikle Belekliler bazı sıkıntılar çekti ama sanırım getirisi götürüsünden fazla olacağı için sıkıntıyı çeken ve 'Öf' bile demeyenlere teşekkür etmek lazım. Yani her nimetin bir külfeti vardır.
Şöyle özetleyecek olursak, G20 Türkiye'ye kazandırırken asıl kazanan Antalya oldu. Turizmin başkentinden dünya başkentine sıçrama yaptık. Bu başarılı organizasyonda emeği geçenlere bir teşekkürden ötesi şükran borcumuz olduğu kanısındayım.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA