Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Yatırıma devam

Antalya son yıllarda aldığı yatırımları arttırarak yoluna devam ediyor.
Bunun en son örneği geçtiğimiz günlerde Antalya'ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar.
Sayın Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret ederken bir dizi dev projenin müjdesini verdi.
Bakan Yıldırım, Bakanlık olarak 2003'ten bu yana Antalya'ya yaptıkları yatırım miktarının 5 milyar TL'ye ulaştığını, devam eden yatırımların toplamının ise 3.6 milyar lira olduğunu belirtti.
Bakan Yıldırım, Antalya'nın, tarihi, kültürü, doğası, turizmi yanında tarımsal üretimde de tartışmasız lider olduğunu belirtti.
Ve ekledi: "Bu nedenle Antalya'ya yapılabilecek her türlü yatırım Türkiye'nin kalkınmasını, ve geleceğini inşa etmek anlamına geliyor" dedi.
Sayın Bakan Türkiye'de olduğu gibi Antalya'ya yatırımda da şampiyon olduklarını ekliyor.
Bununla da kalmıyor ve EXPO'ya yönelik raylı sistem hattının yetişeceğini deklere ediyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Antalya'daki proje sayısının 54 olduğunu belirten Bakan Yıldırım, Antalya'nın Batı ve Doğu Akdeniz sahil yolları çalışmasını hız verildiğini vurguladı.
Müjdeler arasında Antalya'yı kuzeye bağlayan 4 ana güzergahtan Burdur yoluna yapılacak tünel çalışması da olan 52 kilometrelik bölümünün ihalesine çıkılacağı da yer alıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 50 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu'nun 37 kilometrelik bölümünü ihalesini gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki haftalarda kazmayı vuracaklarını söyledi.
Balıkçı barınakları, yat limanları, Batı Antalya havalimanı projelerinden bahseden Sayın Bakan önümüzdeki dönemde bu yatırımların peyder pey hayata geçeceğini belirtiyor.
Ve bunlar yapılırken Antalya'nın üst düzey yönetiminin hakkını da veriyor Sayın Bakan.
Diyor ki; "Şunu özellikle ifade etmem gerekir ki belediye başkanımız ve valimiz gayet uyum içinde çalışıyorlar. Çok güzel işleri koordinasyon içinde gerçekleştiriyorlar.
Bu güzel uyumlu çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum."
Uyum olmadan yatırım olmaz, olsa bile zamanında yapılmaz. Demek ki uyum Antalya'da her alanda var. Yerelde ve genelde.
Hal böyle olunca yatırımlar geliyor yatırımlar gelmeye devam ediyor.
Ne diyelim Allah daha çok versin.
Versin ki Antalya'nın ve Türkiye'nin yüzü gülsün.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA