Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Berlin Berlin

Başlığa bakıp da ünlü 'Berlin in Berlin' filmini anlatacağımı sanmayın.
Bugün size gidemediğim ITB Berlin Fuarı ile ilgili bir değerlendirme yapacağım.
Bu yıl bu fuarın önemi Antalya ve Türkiye için çok büyük. Bu nedenle hem ülke olarak hem de Antalya olarak bu fuara büyük bir katılımla yoğun ilgi gösterip çıkarma yaptık.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da katıldığı fuarda, Vali Muammer Türker ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de fuarda turizmcileri yalnız bırakmadı.
ITB Berlin'de Kaş'tan Alanya'ya, İbradı'dan Kemer'e, Side'den Manavgat'a bütün destinasyonlar tanıtıldı. Fuar yarın sona erecek ama yansımaları turizm sezonunda net olarak görülecek. Fuarda ev sahibi Almanya 256 katılımcıyla yer alırken, Türkiye'nin Akdeniz çanağındaki rakipleri Yunanistan 14, İtalya 33, İspanya 35 katılımcıyla fuara katıldı.
Biz ise 393 katılımcı ile fuara iştirak ettik.
Türk Hava Yolları da, ITB Berlin fuarına damgasını vurdu.
Batman serisinde kullanılan Batmobile otomobili sergileyen THY, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Batman v Superman filmine ana sponsor olarak büyük ses getiren THY, fuardaki bu sürprizle dikkatleri Türkiye üzerine çekmeyi başardı. Batman filminde kullanılan araçla çok sayıda ziyaretçi hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldu. Fuarın açılışının hemen ardından Bakan Mahir Ünal, basın toplantısında, turizmde sezon dışında işten çıkartılan turizm emekçilerinin sigortalılık durumlarına ilişkin hem turizm işçilerini hem de patronları sevindirecek bir paket hazırladıklarını duyurdu.
Bakan Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile turizm istihdamı ve sezon haricinde işten çıkartılan turizm işçilerinin durumuna ilişkin küçük bir paket hazırladıklarını, bu paketi Pazartesi günü açıklayacaklarını müjdeledi. Bakan Ünal, bu pakette hem turizm işçilerini, hem de turizm patronlarını sevindirecek hükümler bulunduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'ın umut veren bu mesajının yanında bürokratlarıyla birlikte basın toplantısının ardından Türkiye holündeki bütün standları tek tek gezmesi tam not aldı. Bakan Ünal, ITB Berlin'de heyecan ve sinerjinin tekrar yakalandığını gördüğünü ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Bakan Ünal'ın verdiği mesajlar arasında yer alan Çin, Hindistan gibi uzak destinasyonlar için Yunanistan ile ortak paketler oluşturma sinyalleri dikkat çekici oldu. Fuara katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de genel havanın umut verici olduğuna belirtiyor. Türel'in, "Önümüzdeki süreçte geçen seneye göre erken rezervasyonlarda bir miktar gerileme olmasına rağmen bunun kısmen de olsa telafi edebileceğini düşünüyorum" ifadesi moral kaynağı oldu..
Türel EXPO 2016'ya vurgu yaparken Bakan Ünal'ın da bunun bir avantaj olduğunu ifade etmesi beklentinin yüksek olduğunu gösterdi. Yani anlayacağınız fuara katılan yöneticilerimiz gelecekten umutlu görünüyor.
Turizmcilerimizin bazıları ile yaptığım görüşmelerde de aynı havayı sezdim. Umarım bu umutlar gelişir ve sezonda katlanarak artar.
Çünkü ITB Berlin Fuarı umudumu artırdı.
Umutlarımızın sevince döndüğü günlerin artması dileğiyle.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA