Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Nazarlık

Nazar aslında Arapça'da sadece 'göz' anlamına geliyor.
Bu nedenle de günümüzdeki nazarı karşıladığına inanılan nazar boncukları da 'göz' şeklinde oluyor. Aslında göz insanın dünyaya açılan penceresi olarak düşünüldüğünde önemi büyük! Yani her türlü iyiliğe ve kötü düşüncenin ilk çıkış noktası da göz olarak kabul ediliyor.
Şimdi bu noktadan çıkışla neye hangi niyetle baktığımızın çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Hakkında bir sürü dedikodu çıkartılan, 'yetişmez, açılmaz' denilen EXPO 2016 Antalya'ya sözü getirmek istiyorum. Tüm söylentiler, geçen hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başkanımız Ahmet Davutloğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bakanlar ve devlet erkanının katılımıyla yapılan görkemli açılışla noktalandı.
22 Nisan'da devletin zirvesinin katıldığı görkemli törenle açılan EXPO 2016 Antalya'nın, sergi alanını halka açıldığı 23 Nisan'da 35 bin 705 kişi ziyaret etti. Üç günde ise bu rakam 90 bin kişiye kadar ulaştı.
Ziyaretçi sayısı günlük ortalama 30-35 bin. EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan gelen ve resmi olmayan bilgilere göre ise düne kadar ziyaretçi sayısı 200 bini geçmiş durumda.
Hal böyle olunca 'Aman Allah nazardan saklasın' demekten başka düşünce hasıl olmuyor.
Her gün binlerce insanın ziyarete gittiği EXPO'da bazı eksikliklerin olmasına ise yukarıda anlatmaya çalıştığım gözle bakarsak niyetimizi ortaya koymuş oluruz.
Hep yıkıcı ve eleştirisel olmaktansa bir de yapıcı ve olumlu gözle bakmayı deneyebiliriz.
Mutlaka eksiklikler giderilecektir, bunun için orada görev yapan insanların canla, başla çalıştığını görüyoruz.
İlerleyen günlerde EXPO 2016 alanı daha mükemmel bir hale gelecek ve ziyaretçilerine sorunsuz geziyi sağlayacaktır. Kısa sürede çocuğundan büyüğüne, yerlisinden yabancısına kadar ilgi odağı olan Antalya'nın dünyaya açılan gözü EXPO 2016 yaz sezonu ile büyük bir ziyaretçi akınına da uğrayacaktır. Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'nın ilk 'milli gün' etkinliğini katılımcı ülkelerden Güney Kore gerçekleştirdi. Kore Ulusal Gugak Grubu'nun kutlamadaki gösterisi yoğun ilgiyle karşılandı. Diğer ülkelerin günleri de önümüzdeki süreç içinde yapıldığında renklilik ve cazibe artacak. İnanın yapılanları ve yaşananları gördükçe EXPO 2016 'Nazara gelmesin' diye çok dua ediyorum. Hatta bir nazarlık bile alıp uygun bir yere takmayı düşünüyorum.
Gelin canlar, hiçbir ayırım gözetmeksizin olumlu gözle bakarak EXPO'yu gezelim.
Tabi buradan bir uyarı da ziyaretçi otoparkını işleten firmaya. Bileti 20 lira olan bir yere 10 lira fiyat çok geliyor.
Halkın bu serzenişini dikkate alıp düzenleme yaparsanız olumsuz havayı düzeltmiş olursunuz. Benden söylemesi.
Sağlıcakla kalın, Allah hepimizi nazardan korusun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA