Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Bir milletin uyanışı

Ülkenin başkenti Ankara
Hain darbe girişiminin en şiddetli yaşandığı şehrin direniş sonrası dirilişine onurla gururla tanıklık ettim. Ülke olarak ayağa kalktığımız 15 Temmuz sonrası Antalya nöbetine iki gün ara verdim.
Sabah Ankara'nın Antalyalı Yayın Yönetmeni Osman Altınışık'ın konuğu oldum. İlk gün keyifli bir akşam yemeğinden sonra rotamız Kızılay'dı. Kızılay kalkışma öncesi meydanın adı. Şimdilerin 15 Temmuz Şehitler Meydanı. Ankaralıların milli iradeye sımsıkı sahip çıkışına tanıklık ettim. Kızılay Meydanı yüz binlere ev sahipliği yaptı o gece… Kızılay meydanına nöbete gelinir de Antalya'dan selam getirilmez mi? Osman kardeşim küçük bir not kâğıdını sahneye ulaştırmış. Tüm Antalyalılar adına meydanda nöbette olduğum anonsunu gururla izledim. Kızılay Meydanı'ndaki nöbet izlenimlerim arasına bu dip notu da düşmek istedim. Meydan kırmızı beyaza bürünmüş. Genci yaşlısı, kadını erkeği, kucağındaki bebeği ile anneler. İşçisi, emeklisi, çalışanı, toplumun tüm kesiminden insan manzaralarına rastlamanız mümkün. Ellerde bayrağımız, dillerde demokrasi. 17 gündür Kızılay Meydanı'ndaki nöbetini hiç aksatmadan tutuğunu öğrendiğim 88 yaşındaki Cevriye teyzenin elini öperken "Oğul Tayyip'e sahip çıkın" diyerek ettiği içten dualar hala kulaklarımda çınlıyor. Yaşlı teyzelerin dillerinde başkomutanımıza dualar… Meydanda nerelisin veya hangi siyasi fikre sahipsinin karşılığı yok. Nereli olursan ol. Hangi siyasi parti sempatizanı olursan ol, hükmü yok. Vatan ve demokrasi söz konusu olduğunda gerisi teferruat olmuş. Türkiye'yi vatansız, bayraksız ve devletsiz bırakma girişimi, en güzel cevabı 15 Temmuz gecesi almış. Ankara'da bombalı saldırıların altında kalan tüm bölgeler savaş alanına dönmüş. Bu hain kalkışmanın en ağır darbesini Ankara almış. Kızılay Meydanı'ndaki nöbetten Külliye'nin önüne geçiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi vatandaşların koruması altına alınmış. 15 Temmuz gecesinin izleri hala taze, silinmemiş. Külliyenin önüne çadır kuran vatandaş 7/24 nöbete devam ediyor. Özetle başkent emin ellerde. Demokrasi ve milli iradeye Ankaralı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi nöbetiyle de sahip çıkıyor. Uykusuzlar ama yorgun değiller. Kızgınlar ama öfkeli değiller. Sabahın ilk ışıklarına kadar nöbetimizi tutup ardından kahramanlık destanı yazan Kazan ilçesine geçiyoruz. Ankara'ya gelmişken 15 Temmuz gecesine dair tüm yaşanmışlıkları yerinde görme fırsatı buldum. Kazan'a meslek duayeni Yavuz Donat ve kardeşim Osman Altınışık ile birlikte geçiyoruz. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk 15 Temmuz gecesi Kazanlıların kahramanlıklarını anlatırken gözlerim doluyor. Jetlerin havalanmaması için insanların piste yattığı yer Kazan. Kahraman Kazan'ın kahramanlıklarını burada yazsak kitap olur…
Canlarını vatana feda edenlere selam olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA