Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Olumlu hava

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinden sonra biraraya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme ile başlayan normalleşme süreci Antalya'da perçinlendi.
A Milli Futbol Takımımızın FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri öncesi Rusya ile yaptığı maç dostluğun gelişmesine önemli katkı koydu. Tribünlerde Türk ve Rus bayrakları ile yan yana oturmuş insanların görüntüsü tüm dünyada barış adına özlenen bir tabloyu ortaya koydu.
Çarşamba günü Antalya'da oynanan ama yankısı tüm dünyaya yansıyan maç özellikle Rus basınında geniş yer buldu.
Rus basınındaki haberlerde, Türkiye- Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecinde oynanan maçın futbol boyutu kadar, tribünler ve saha dışındaki dostluk atmosferi ön plana çıktı. Türkiye'nin misafirperverliğine vurgu yapılan haberlerde, taraftarların Rusya lehine slogan atması, stat hoparlöründen barış ve dostluk anonsu yapılması gibi detaylara yer verildi.
Türkiye ve Antalya'da yaşayan yerleşik Rusların da büyük ilgi gösterdiği maç ile iki ülke araksında oluşan olumsuz havayı düzeltmek için masanın ortasına konan vazo içinde bir çiçek gibiydi. Hele hele maç anında Antalyalıların Rusya lehine tezahüratta bulunması saha içindeki Ruslar ile televizyondan maçı izleyenlere barış ve dostluk mesajını vermeye yetti de arttı bile.
Rusya ile atılan bu dostluk adımları sanırım bununla da bitmeyecek.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önümüzdeki süreçte Rusya'da yine bir dostluk maçı yapmayı planladıklarını söylemesi sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilmeli.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğünü belirten Bakan Çavuşoğlu'nun, iki ülke milletvekillerinin maç yapmayı planladığını belirtmesi artık dostluğun kolay kolay bozulamayacağını ortaya koydu. Umarım bu dostluk tablosu giderek güçlenir ve krizden sonra Antalya'ya gelen ilk charter uçaklarının sayısı artar.
Şimdi buraya kadar maç ve maçın atmosferi ile yansımasını anlatmaya çalıştım.
Bundan sonrası ise Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun söyledikleri ile ilgili.
Antalya Valiliği görevinde üçüncü ayına yaklaşan Vali Karaloğlu, kent gündemine ilişkin değerlendirmeleri yaptığı toplantıda önemli noktalara değinmiş.
Yerden göğe kadar haklı... Vali Karaloğlu, Antalya markası altında yeni bir tanıtım stratejisi oluşturulması ve kent logosunun uluslararası alanda da yaygılaştırılmasının önemine değiniyor. Karaloğlu, tüm turizm merkezlerinde dünyanın önde gelen markalarının bulunduğu bir cadde olduğunu, Antalya'da bunun eksikliğinin hissedildiğini söylüyor. Yıllardır biz de söylüyoruz, "İlle de marka marka…" diye dilimizde tüy bitti.
İnanıyorum ki şu başımızdaki FETÖ belasının yarattığı sıkıntılar, Rusya ile normalleşme sürecinin getireceği olumlu yansımalar ile gelecekte her konuda Antalya adına önemli adımlar atılacaktır.
Yeter ki biz birlikte Türkiye olalım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA