Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Durmak yok

Antalya'da yaşam hız kesmeden devam ediyor.
Turizm sezonuna krizle başlayan ve bir çok badireleri de yaşayan kentimizde özellikle büyük organizasyonlar durmadan sürüyor.
Herkesin karamsar olduğu bir dönemde kültür ve sanat etkinliklerinin devam etmesi Antalya'da hayatın devam ettiğini kanıtlıyor.
İşte bu etkinliklerin başında ise Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen, Antalya Uluslararası Piyano Festivali geliyor.
21 Eylül'de başlayan ve 14 Ekim'de sona erecek festivalin açılışında dünyaca ünlü piyanist Zhang Zuo'nun açılış konseri herkesi büyüledi.
EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'ndeki organizasyonda Manola Carrasso, Julian Rachlin, Darrel Ang, Roberto Cominati yer alıyor.
Gürer Aykal'ın şefliğinde Akdeniz Filarmoni Orkestrası ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası da festivalde sahne alan orkestralar.
İzlemeyenler varsa şiddetle tavsiye ederim. Kulaklarının pasları silinir.
Gelelim diğer bir büyük organizasyona yani
SABAH Akdeniz'in medya sponsoru olduğu dünyanın en eğlenceli Ekstrem Enduro yarışı Red Bull Sea to Sky'ın Kemer bölümüne.
Kemer'de yedinci kez düzenlenecek Red Bull Sea to Sky'ın bu yılki programı ve parkurları yine nefes kesen yarışlar vaat ediyor.
6 Ekim Perşembe günü Plaj Yarışı ile başlayacak heyecan, 7 Ekim Cuma Orman Yarışı ile devam edecek. Final gününde ise Tahtalı'nın zirvesine çıkılacak Dağ Yarışı sonunda 8 Ekim Cumartesi günü şampiyon belli olacak.
Tam bir adrenalin, heyecan ve bol aksiyon.
Yarışta enduro dünyasının yıldız isimleri gaza basacak.
Plajda başlayıp 2 bin 365 metre rakımda son bulacak bu bol adrenalli yarışı kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Çünkü Graham Jarvis, Sebastian Marko, Alfredo Gomez ve Jonny Walker gibi ünlüler bu yarışın favorisi isimleri.
Asıl heyecan gelecek ay başlayacak olan 53. Uluslararası Antalya Film Festivali ile yaşanacak.
16-23 Ekim tarihleri arasında festival yeniliklerle ve sürprizlerle tüm sinema ve sanatseverlerin karşısında olacak.
Festival, Türkiye sinemasının en güçlü çekim merkezi olarak ulusal ve uluslararası sektör bileşenlerini ve sinema seyircisini ağırlayacak.
Antalya halkının ve her yaştan izleyicinin festivalde uzun saatler geçirmesini sağlamak hedefiyle 'Festival Yolu' kuruldu.
Bir çok sürpriz isim ve etkinliğin yer alacağı festival Antalya'da hayatın durmadığını akıllara kazıyacak türden.
Ünlü aktör Gerard Depardieu festivale gelecek isimler arasında. Bir çok ünlü ismin de gelişleri önümüzdeki günlerde netleşecek.
Son bomba ise dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods bu yıl Kasım ayında yine Antalya'ya gelecek ve THY Open Golf Turnuvası'na katılarak Türkiye'nin tanıtımına bir kez daha imza atacak.
Yani anlayacağınız Antalya'da durmak yok.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA