Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Kore'de Türk coşkusu

Güney Kore'nin Suncheon şehrindeki EXPO 2013 bahçesinde Türk Bahçesi Milli Günü kutlandı. Koreliler Türk Bahçesi'ne akın etti

Güney Kore'nin Suncheon şehrindeki EXPO 2013 bahçesinde Türk Bahçesi Milli Günü kutlandı. Kutlamaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı yanı sıra Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, EXPO Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Suncheon EXPO 2013 Yönetim Kurulu Başkanı Soung Young Soo ve diğer yetkililer katıldı. İstiklal Marşı okunurken Güney Korelilerin ayağa kalkması ve saygı duruşuna katılması dikkat çekti.

KAN KARDEŞLİĞİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, burada yaptığı konuşmada, Güney Kore ile diplomatik, kültürel, ticari ve dostluk ilişkilerimizin yarım asrı geride bıraktığını belirtti. 20 Nisan'da açılan ve 6 ay boyunca devam edecek Suncheon EXPO 2013 içinde yer alan Türk Bahçesi'nin Türk kültürünün çeşitliliğini ve geleneksel sanatlarımızı yansıtması bakımından önemli olduğuna işaret eden Arıcı, "Güney Koreli vatandaşların Türk Bahçesi'ne yoğun ilgi göstermesinin ve Güney Kore ile olan kan kardeşliğimize geçen yıl yapılan stratejik ortaklığı eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de düzenlenen bu tür önemli sergilere Güney Koreli sektör temsilcilerinin katılımı bizleri memnun edecektir" dedi.

İLİŞKİLER GELİŞECEK
Soung Young Soo kardeş ülke olarak nitelendirdiği Türkiye'den gelen heyeti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk Milli Günü gibi etkinliklerle iki ülke ilişkilerinin daha da gelişeceğini ifade etti.

EXPO 2016 TANITIMI
EXPO 2016 Genel Sekreteri Selami Gülay Suncheon EXPO 2013'ü açılışının ardından 1 ay içinde 1 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiğini belirterek, "Kore'deki EXPO'yu ziyaret eden herkes, aynı zamanda Türk Bahçesini de ziyaret ediyor. Ülkemiz için çok iyi bir tanıtım vesilesi. Burada aynı zamanda 2016'da Antalya'da yapılacak EXPO'nun da tanıtımını yapıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından sunulan halkoyunları gösterisine Güney Koreliler yoğun ilgi gösterdi. Antalya heyeti misafirperverlikle karşılandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA