Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Geride kalan bayram

Acısıyla, tatlısıyla bir bayram haftasını daha geride bıraktık.
Kimimiz ailelerini ziyaret ederek, kimimiz de uzun tatili değerlendirerek geçirdi haftayı.
Biz ise yazıişleri ve haber merkezindeki arkadaşlarımızın dönüşümlü mesaileri ile bayram boyunca özel ve güzel haberler- le karşınıza çıktık yine. Gelin isterseniz bir göz atalım haftayı nasıl geçirdiğimize:
Haftaya Pazartesi günü 'Kırcami'de 2'nci aşama da tamam' manşet haberi ile başladık. Kırcami bölgesi için Bakanlık'ta belediyenin bir evrak memuru gibi çalıştığını söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in verdiği, 'Kamu Yararı' kararının alındığı müjdesini haberleştirdik.
Kurban Bayramı'nın başladığı Salı günü ise Antalya bölgesindeki otelcileri sıkıntıya sokan kıyı denetimleriyle ilgili bir gelişmeyi duyurduk. TUROFED Başkanı Osman Ayık'ın açıklamalarına yer verdiğimiz 'Kıyıdaki kriz çözümleniyor' başlıklı haberde otelcilerin sıkıntısını gidermek için Antalyalı siyasilerin harekete geçtiğini duyurduk.
Çarşamba günü ise Antalya'ya hiç yakışmayan kurban kesimi manzaralarını 'Kuralsız kesim eziyete döndü' başlığıyla eleştirdik. Kurban Bayramı'nın ilk günü Gazi Bulvarı'nda oluşan o kötü görüntü, üstüne bir de trafiği 10 kilometre boyunca kilitleyince yaşananları aktardık okurlarımıza. Umarım gelecek bayram yetkililerimiz gereken önlemi alır.
Antalya'nın nedense bir türlü bitmeyen sorunlarından olan kaldırım işgallerini Perşembe günü gündeme getirdik. 'Bu kaldırımlar geçit vermiyor' başlıklı haberimizde Antalya'nın birçok yerinde kaldırım işgali sorunu kalmazken Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bir türlü engellenemediğini vurguladık.
Cuma günü ise sosyal bir yaraya değindik manşet haberimizde. 'Ispartalıların 2. ev modası' başlıklı haberimizde, Isparta Barosu'nun kentte boşanmaların arttığına ilişkin uyarısını ve bu artışın arkasındaki en önemli nedenin, eşlerin biribirini aldatmasının neredeyse moda haline gelmesi olduğunu aktardık.
Cuma günü işlediğimiz güncel haberimiz ise sağanak yağmur ve su baskınları ile bayram tatili zehir olanlardı.
Hafta sonunun ilk günü olan Cumartesi ise bir zamanlar bölgemiz ekonomisinde çok önemli bir yeri olan pamuk üretiminin yaşadığı sıkıntıyı aktardık. 'Beyaz altını maliyet vurdu' başlıklı haberimizde, Antbirlik Genel Müdürü Atila Diniz'in söylediklerinin ışığında, pamuk üreticisinin artan maliyetler nedeniyle dünya ile rekabet edemediğini ve yeni destekler olmadan pamuk üretimine devam etmenin mümkün olmayacağını vurguladık.
Haftanın son manşetinde ise Antalya'dan emlak edinmek isterken dolandırılan yabancıları konu aldık. 'Bizim yabancılar emlak kurbanı' başlıklı haberimizde, Antalya'da her yıl ortalama 500 yabancının emlak alırken dolandırıldığı iddiasıyla mahkemelere başvurduğunu ve bunların büyük çoğunluğunu Rusların oluşturduğunu işledik.
Bu haberimizin ardından Antalya'yı yönetenlerin, yabancıların dolandırılmasını önleyecek çok basit tedbirleri alacağını umuyoruz.
Tüm okurlarımıza iyi haftalar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA