Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Yerel seçim maratonu başlıyor

Haftayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya programı ile tamamladık. Antalya'da dolu dolu 2 gün geçiren Başbakan Erdoğan'ın, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Menderes Türel'i açıklaması ile de yerel seçim maratonu başlamış oldu. Üç büyük partiden CHP'nin de adayını açıklaması ile Antalya'da seçim yarışı iyice kızışacak.
Geçen hafta kısaca neler yaptığımıza bakacak olursak Pazartesi, güneşten elektrik ürettiği iddia edilen Güneşev'de bütün cihazların arızalı olduğu ve üretemediği elektriği şebekeden aldığı iddialarını 'Güneşev de yalan çıktı' başlığı ile paylaştık.
Salı günü ise bir önceki hafta sonu şehirde ciddi bir şekilde hissedilen Akdeniz'deki depremin ardından, mevcut bina stoğumuzun çoğunluğunun risk altında olduğunu, özellikle de 1994 öncesi yapılan binaların ciddi bir taramadan geçirilmesi gerektiğini '120 bin binanın 4'te 3'ü çürük çıktı' başlığı ile vurguladık.
Çarşamba gününün konusu ise Isparta Şehir Hastanesi'nin önüne çıkarılan kamulaştırma bedeli engeli oldu. 'Engelleme Başkan' başlıklı haberimizde Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın şehir hastanesi yatırımını, arazi kamulaştırma bedelini abartılı arttırıp engellediğini açıklamasını işledik.
Perşembe günü ise Avrupa'nın en değerli ödülüne sahip Kumluca ilçemizi konuk ettik sayfalarımızda. Sabah Akdeniz ekibini ağırlayan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın Sokrates ödülünü getiren yatırımları anlattığı haberimizi 'Sokrates ödüllü ilk ilçe Kumluca' başlığıyla sunduk.
Cuma günü ise Kaleiçi Yat Limanı'nın içler acısı halini kamuoyunun dikkatine sunduk. 'İşte Antalya'nın en değerli yeri' başlıklı haberimizde fotoğrafların desteğiyle, Büyükşehir Belediyesi'nin müteahhit aracılığı ile yenilediği limanın eksikler yüzünden lağım çukuruna döndüğünü gösterdik. Cumartesi günü ise Yat Limanı haberimizin devamı geldi. Çünkü bomba etkisi yaratan haberimiz üzerine harekete geçen Büyükşehir limanda makyaj çalışmasına girişmişti. 'Sabah Akdeniz yazdı makyaj başladı' başlıklı haberimizde bölgede temizlik yapıldığı ancak yapısal sorunlara el atılmadığı konusunu işledik.
Haftanın son gününü ise Antalya'ya gelerek toplam 1.2 milyar liralık yatırımların açılışını gerçekleştiren ve Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ayırdık. "Antalya'da Fetret Devri bitecek' başlığıyla verdiğimiz haberimizde Başbakan Erdoğan'ın "30 Mart akşamı Antalya için yeni bir milat olacak" sözünü ön plana çıkardık.
Bir haftalık haber koşumuz böyle geçti.
Yeni bir haftalık haber koşumuz bugün başlıyor.
Hepinize iyi haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA