Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Skandal yönetim

Hakem Cem Deda belki de son yılların en kötü maçını yönetti. Verdiği ilk penaltı, tam bir komedi. Mehmet Yozgatlı'ya hiçbir müdahele yok. Üstelik G.Birliği oyuncusu topa vuruyor. Ama Deda "Penaltı" diyor. Daha sonra Aurelio'nun Skoko'ya kasti tekmesi kesin kırmızı kart! Geçen haftaki Tuncay'ın hareketinden farklı. Tuncay sadece çelme takıp kırmızı kart yemişti.
Daha sonra aynı Aureliu'ya Ayman tarafından net bir penaltı yapıldı. Karar doğru.
Ümit Bozkurt ve Erkan'a ilk yarıda çıkan sarı kartlar kesin yanlış. Son dakikadaki kavgada iki sarı kart yetmez. O kadar çok sportmenlik dışı hareket var ki, birçoğu cezasız kaldı.
Gelelim; maçın en kritik anına.. Serkan atıldı. Soyunma odasına giderken, tekrar sahaya girdi. Ve bu arada maç başladı. 45 saniye F.Bahçe ile G.Birliği 11'e 11 oynadılar.
Teorik olarak bu pozisyon bir kural hatası olabilir. Nasıl F.Bahçe-Rize maçı son 6 dakikası 11'e 10 oynanmadı diye tekrar edildiyse, dün gece için G.Birliği "Biz de 5 saniye 11'e 11 oynadık. Bu da kural hatasıdır" diye itiraz edebilir.
Daum'un "G.Birliği, Beşiktaş ile antrenman maçı gibi oynadı ama bize karşı çok serttiler" ifadesi provokatif. Ne yapsınlar! Mücadele etmesinler mi? Türkiye'de mücadele ediyorsun, suç. Mücadele etmiyorsun, yine suç. Ama Ziya Doğan'ın açıklamaları olağanüstü güzel: "Ancak böyle mücadeleler Türk futbolunu ve Avrupa'da mücadele eden büyük takımları bir yerlere getirebilir." Son derece sağlıklı, realist bir değerlendirme.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA