Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Anamızın ligi bu!

Türk futbolunun itibarı her geçen gün aşağı düşerken Türk futbolunun Avrupa'daki başarıları gün be gün azalırken futbolumuzda da maalesef "KALİTE" yerlerde sürünüyor. Dün gece çağdışı bir futbol izledik. İki takım da ne yapmak istiyorlar, bilmiyorlar. Yapmamaları gereken şeyleri yapmak için de adeta büyük bir uğraş veriyorlar. Önce Galatasaray. Böyle futbol oynanmaz. İlk dakikadan itibaren "ŞİŞİR ALLAH ŞİŞİR..."
Orta sahada pas yapmayan, kanatları hiç kullanamayan, top rakipteyken çoğu zaman göbekte bir iki adamla yakalanan Galatasaray sözüm ona, maçı kazanmayı çok istiyordu. Ama dün geceki 90 dakika gösterdi ki, Galatasaray ancak geriden şişirilen ve Hakan Şükür'ün kafayla indirmesi beklenen toplarla pozisyon bulmak istedi. Böyle futbol çoğu zaman amatör küme takımlarında izleniyor.
Nobre, Tomas ile Orhan'ın arasına sızıyor. Farkında değiller. Mondragon bu arada açılıyor. Nobre'ye diyor ki, "Seken topun altına gir. Üzerimden aşır. Boş kaleye golü yap." Nobre de tabii ki yapıyor. Avrupa'nın önemli liglerinde böylesine çocuksu golleri görmüyoruz.
Gelelim Fenerbahçe'ye... İlk yarıyı önde bitirdiniz. Orta sahada da rakibinizden üstünsünüz. Neredeyse tüm ikili mücadeleleri kazanıyorsunuz. Niye geriye çekiliyorsunuz? Aynısını Beşiktaş derbisinde de yapmışlar ve panikle kaybedilen toplar Beşiktaş'a beraberliği getirmişti. Son dakikalarda Fener'in golü gelmese Kanarya maçı kazanamayacaktı. Peki dün geceye bakalım: Aşırı geri çekilmeden kaynaklanan karambol pozisyonlarında Galatasaray'ın golü gelse bunun hesabını kim verecek? Fenerbahçe ikinci yarı çağdaş futbolun emirlerini yerine getirse, geriye yaslanmasa, yine orta sahada rakibine bassa, inanın bana maç 3-4 olurdu. Ama bu panik özellikle Daum'la Fenerbahçe'nin kanına işlemiş gibi.
Şimdi fark 6 puana ulaştı. Lig bitti demek için çok erken ama heyecan çok azaldı. Galatasaray'a baktığımızda da Fenerbahçe'yi kovalayabilecek ne oyun anlayışı ne de kalitesi var. Tam "anamızın ligi" oldu.
Gelelim Serdar Tatlı'ya... Oyun genelinde iyiydi. Ama ne olur sevgili Serdar son 3-4 dakikaya bak çaldığın ve çalmadığın düdüklerin hepsi yanlış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA