Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

NBA takımı gibi

Kim ne derse desin, son yılların en iyi maçını oynadık. Rakip zayıf olabilir ve maçta da iki gol yemiş olabiliriz ama top bizdeyken bir NBA takımı gibi topu çevirdik. Hücum organizasyonu yönünden fevkalade olduğumuzu görmek bizi çok mutlu etti. Özellikle iki oyuncunun alınlarından öpmek gerek Arda ve Tuncay. Estonya'lı oyuncularla kedi fare oynar gibi oynadılar.
Diğerleri kötü mü oynadı? Hayır. Emre de çok iyiydi, Sercan da. Özellikle Sercan Türk futbolunun geleceği olabilecek özelliklere sahip. Deplasmanlarda çok iş yapar.
Yukarıda hep güzel şeyler söyledik. Hiç mi hatamız yoktu? Tabii ki vardı. Mesela, kolay ve komik goller yiyiyoruz, sağ kanadı iyi kullanamıyoruz. Bunda da en büyük hata Kazım'ın disiplinsiz oluşu. Çok önemli meziyetleri var ama ne zaman içeri katedeceğini, bekine nasıl yardım edeceğini tam kestiremiyor.
Bir de tabii defansımızın Estonya'lı forvetlerle zaman zaman karşıya kalmasından bahsedelim. Emre ve Hamit ofansif organizasyonlarda iyi ama aynı şekilde defanslarına da yardım etmeleri gerekiyor.

ÜRKÜYORUM ÇÜNKÜ...
Maça şok bir golle başladık. Ama bozulmadık, üstelik rakip teknik olarak vasat olsa da çok koşan ve ikili mücadele üstünlüğü fazla olan oyunculardan kurulu. Buna rağmen maçın genelinde, yani ilk 15 dakika dışında tüm insiyatif milli takımımızda oldu. Fakat dün geceden sonra ürküyorum. Zira çok yorulduk, maçta sürekli tempo yaptık ve futbolcularımızın pestili çıktı.
Asıl final çarşamba gecesi Bosna'da. Kazanamazsak büyük bir ihtimalle Dünya Kupası'na veda edeceğiz. Kazansak bile işimiz zor. Ama dedik ya dün gece çok yorulduk. Üstelik Bosna bir Estonya da değil. Ama biz iki Bosna ederiz. Dün geceki anlayışımızın büyük bir kısmını sahaya yansıtırsak Bosna'dan da galip döneriz. Yeter ki komik ve hatalı goller yemeyelim. Ayrıca Gökhan Zan'ın çarşambaya iyileşip iyileşmeyeceğini de bilmiyoruz. Bu da Bosna finali için önemli bir handikap.
Ama ne olursa olsun dün gece önce Milli Takımımızı böylesine bir futbol ortaya koydukları için tebrik ediyor ayrıca Kayseri şehrinin de milli maçların bundan böyle klasik şehirlerinden biri olacağını ve olması gerektiğini belirtiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA