Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Önder Turacı ve etik

Duyduk ki Fenerbahçeli Önder affedilmiş. Hani şu bundan bir buçuk ay önce özel yaşantısı nedeniyle Fenerbahçe'yle ilişiği kesilmiş olan ve bu yüzden kendisine takım bulması bildirilmiş olan Önder... Babası rica etti, olmadı. Kendisi yalvardı, yine olmadı. Hatta takımın Antalya'daki devre arasındaki kampına bile götürülmedi. Fakat ne olduysa oldu, Denizli maçından sonra birden Önder için af çıktı. Eğer Lugano ve Bilica iyi oynuyor olsalardı bu af çıkar mıydı? Hiç sanmıyoruz. Ya da sarı kart cezası sınırında oyuncuların neredeyse tamamının cezalı duruma düşmesi sonucu, Sivas maçında kadro sıkıntısı çekilecek olması; Önder'e affı mı getirdi? Sebebi ne olursa olsun bütün bu yaşananlar Fenerbahçe'deki etik anlayışına çok ters. Madem bir oyuncuyu gözden çıkarttın; "Kendine takım bul" dedin. Sonra kalkıp şartlar nedeniyle affettin. İşte bu kamuoyu ve diğer futbolcular tarafından yanlış algılanır.

FORVETE DEĞİL DEFANSA TAKVİYE
Aynı durum sezon başı Lugano'da da yaşanmıştı. Lugano parayı beğenmeyip çekti gitti. Kulüp kulüp dolaştı. Ama istediği şartlarda ve parada bir anlaşma sağlayamadı. Döndü F.Bahçe'ye geldi. Ve hiçbir hazırlık dönemi geçirmeden oynamaya başladı. Bu görüntüler hiçbir takım için hoş değil. Kaldı ki bu sezon Fenerbahçe'nin kadrosuna baktığımızda en zayıf nokta savunmasının göbeği. Eğer bu sene Fenerbahçe şampiyonluğu kaybederse bunun baş sorumlusu bu yumuşak karnı olacaktır. Şartlar böyleyken Aykut Kocaman'ın Güney Amerika'da bir forvet oyuncusu araması ne derece mantıklı.
Zaten Fenerbahçe'nin elinde Türkiye şartlarında önemli işler yapabilecek 3 hücum oyuncusu var.
Semih, Güiza ve Gökhan varken ve Alex'le birlikte bunlardan yalnızca birinin oynaması mümkünken yeni bir forvet arayışı nedendir?
Mesela devre arasında Galatasaray'ın aldığı Lucas Neill tipinde bir defans oyuncusu alınamaz mıydı? Tüm bu kararlar Fenerbahçe'nin içişleri. Günahıyla sevabıyla bedelini ödeyecek olan da onlar ama bizden söylemesi. Çünkü testi kırılırsa mayıs ayında yol gösteren çok olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA