Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Mükemmel sonuç

Galatasaray için çok zor bir maç olacaktı diye düşünüyorduk. Ama hiç de öyle olmadı. Bunun ilk sebebi Atletico Madrid'in fazlaca büyütülmüş olması. Geçen hafta Barcelona'yı yenmişlerdi. Ama dün geceki Atletico Madrid, asla Galatasaray'dan iyi oynamadı. Peki Galatasaray iyi oynadı mı ? Bizce Galatasaray da istediğimiz seviyede değildi.
Özellikle ilk yarı futbol adına hiçbir şey ortaya koyamadılar. Caner'in yaptığı bir hareket var ki inanılır gibi değil. Hiç pozisyon yokken çok tehlikeli bir yerde faul yaptı. Atletico Madridli Reyes de o jeneriklere geçecek mükemmel frikik golünü atıverdi.
İlk yarıda Galatasaray top yapamıyor, hücumda çoğalamıyor ve zaman zaman defansta yaptığı hatalarla Atletico Madrid'i gole davet ediyordu. Caner çok aksadı, Rijkaard onu kenara aldı. Keita da 'Var mıydı yok muydu' belli değil ama Galatasaray için kaderi belirleyen adam oldu.
İkinci yarı dakikalar ilerledikçe maç dengelendi. Galatasaray orta sahada daha etkili olmaya başladı. Böylesine deplasmanlarda bir İspanyol takımına karşı fazlaca pozisyon bulamazsınız.
İlk yarıda Mustafa Sarp'ın pozisyonu şanssızca kaçtı. Ama ikinci yarıda Keita belki de turu getirecek o çok hayati golünü yaptı.
Aslında Keita ilk yarıda da benzeri bir pozisyon yakalamış ama kötü vurmuştu.

FRANCO EN İYİ MAÇINI OYNADI
Arda'yı kutlamak lazım. Çok yalnız kaldığı anlarda topu saklayabildi, arkadaşlarını bekledi, aralara da iyi oynadı.
Bir diğer kutlanacak isim Lucas Neill.
Tabiî ki kaleci Franco'yu da unutmayalım. Belki de Galatasaray'a geldiğinden beri en iyi maçını oynadı. Yediği o muhteşem frikik golünde de yapacağı fazla bir şey yoktu.
Galatasaray, Madrid'den alabileceği en iyi skorla İstanbul'a dönüyor. Şunu unutmamak lazım ki İstanbul'daki maç hiç de kolay olmayacak.
Bir daha Atletico Madrid'i böyle yakalayabilir miyiz ? Hiç tahmin etmiyorum. Maç öncesi Rus hakemden çekiniyordum. Zira uluslararası alanda fazla deneyimi yoktu. Ama dün o da bir iki ufak hatası dışında gecenin başarılı isimlerinden biriydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA