Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bunun mimarı Christoph Daum!

Fenerbahçe inanılmazı başarma yolunda tam gaz gidiyor. Son haftalarda bırakın gol yemeyi verdiği pozisyonlar bile çok az. Oysa ki 8-10 hafta öncesine kadar Fenerbahçe savunması tepeyi zorlayan takımlar arasındaki en kötü savunmaydı. Ama Daum oyun sistemini ve takımın defans anlayışını değiştirdi ve Fenerbahçe şampiyonluğa koşar hale geldi.
İlk yarıya bakıyoruz mükemmel bir Fenerbahçe var sahada. Eskişehirspor kafayı bile kaldıramadı. Sağda Gökhan ve Mehmet Topuz darmadağın ettiler. Alex çok diri ve çok da iyi oynadı, Emre de öyle. Özer rakip defansın dengesini bozan en önemli oyunculardan biri. Özellikle Eskişehir savunmasının ortasına atılan her top öyle pozisyonlar doğurdu ki, bu pozisyonların bazılarında Fenerbahçeli futbolcular çok kısa zaman diliminde 3-4 pası gerçekleştirip adeta şov yaptılar.
Alex öyle bir frikik golü buldu ki, anlatılamaz ancak seyredilir. Ivesa'nın bu frikikte yapabileceği fazla bir şey yoktu. Ama aynı Ivesa'nın yediği ikinci gol tam bir komedi. Son haftalarda Fenerbahçe'nin çok iyi oynadığı bir gerçek ama rakip kalecilerin yediği golleri de anlaşılır gibi bulamamak da bir gerçek. Üstelik Fenerbahçe ciddi anlamda golcü sıkıntısıyla şampiyonluğa koşuyor. Daum, Güiza'da ısrar ediyor, İspanyol golcü de gol atmamakta. Sağa sola koşup rakip defansı çok az oranda şaşırtmak dışında Güiza'nın takımına fazla faydası yok. Ama böylesine ofansif sıkıntıya rağmen Fenerbahçe şampiyonluğun en önemli adaylarından biri.

EMRE İSTİKRAR ABİDESİ
Bu başarıdaki en önemli iki adam bence Emre ve Daum. Emre Belözoğlu Fenerbahçe'nin bu sezonki en istikrarlı oyuncusu ve takımın bu kadar kısa sürede bu kadar aşama kaydetmesinde en önemli faktör. Daum ise 1.5 ay öncesine kadar tepetaklak giden Fenerbahçe'yi ayağa kaldıran adam oldu.
Hakem Bülent Yıldırım için çok kolay maçtı. Ama özellikle çok fazla kart hatası yaptı. Güiza'nın elle oynamasında hem golü iptal kararı doğru hem de İspanyol oyuncuya gösterdiği sarı kart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA