Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

1980'li yıllara geri dönüyoruz!

Hiddink'e göre Almanya'ya yenilmemiz normaldi, ama şimdi aynı Hiddink'le skandalı yaşadık. Bank Asya Ligi'nde oynayabilecek kalitedeki Azerbeycan'a yenildik ve 2012 umutlarımızı Bakü'ye gömdük. Bundan sonra kimse matematik hesabı yapmasın bu takımın Avrupa Şampiyonasına gitmesi imkansız. İlk devrenin son bölümü hariç futbol adına ortaya hiçbirşey koyamadık. Top tutmakta zorlanan, pas yapmakta zorlanan milli takımımızla maalesef utanç duyduk. Hiddink'e göre futbolda her şey olabilir ama bizim ülkemiz böylesine rezilliklere pek alışık değil. Aslında galiba yanlış söylüyoruz dönem dönem alışmıştık ama Hiddink'ten çok şey bekliyorduk. Kendi takımlarında oynamayan 4 oyuncuyla başladı yine Hiddink. Tuncay Hamit, Özer ve Semih kendi takımlarında bu sezon hemen hemen hiç yoklar. Ama futbol ülkesi Türkiye'nin yaşadığı durumlara bakın. Kimse sahaya mazeret bulmasın. İlk yarıya bakıyoruz, iyi oynamaya başladığımız dakikalarda golü yiyiverdik. Aslında 90 dakikaya baktığımızda da Hamit dışında isteyen, rakibi zorlayan tek futbolcumuz yoktu. İkinci yarı ise tam bir karakucak. Şişirme toplarla abuk subuk değişikliklerle maçı kurtarmayı düşündük ama olmadı:

BUGÜN VAR YARIN YOK
Türkiye için artık Hiddink bitmiştir, bundan sonra ağzıyla kuş tutsa ki tutma şansı da hemen hemen hiç yok bu ülkenin öfkesinden kurtulamaz. Bundan sonra aldığı paranın her kuruşu sorgulanacak, bundan sonra yaptığı seyahatlerin, kaldığı otellerin faturaları bu halkın gözüne daha çok batacak.
Guus Hiddink bugün var, yarın yok. Sonra tüm şimşekler futbol federasyonuna dönecek ama en önemlisi bu ülke bir büyük turnuvadan daha mahrum kalacak. Korkum o ki 1980'li yıllara geri dönüyoruz. Her maç hüsran, her turnuva hayal oluyor. Birilerinin bu gidişe dur demesi lazım Herhalde bu dur demenin de ilk hamlesi Hiddink'i bu milli takımdan kovmak olacaktır. Aksi halde 'sözleşmemiz var devam etmek zorundayız' derseniz Türk futboluna vereceğiniz zarar daha da fazla olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA