Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Asıl kabus şimdi!

Bu tür maçlarda ilk dakikalarda golü yediniz mi bütün dengeler değişiveriyor.
Oyun sisteminiz değişiyor, rakip direnmeye başlıyor ve risk almaya devam ediyorsunuz. Dün gece de aynen böyle oldu. Hagi'nin iki çok önemli yanlışı Galatasaray'a belki de maçı kaybettirdi.
Elinde Sabri gibi çabuk bir sağ bek varken Ali Turan'la niye başlıyorsun be Hagi? Üstelik karşısında Holosko gibi Türkiye'nin en hızlı ve en etkili geniş alan oyuncusu varken.
Aynı Holosko Ali Turan'ı geçip ilerledi, Ali Turan da bir amatör futbolcunun yapmayacağı penaltıyı yapınca Beşiktaş maça galip başladı.
Tabii ki bu tablo Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü. İyi kapandılar, orta sahadan kaptıkları toplarla özellikle Guti ve Ernst ile hücuma çıktılar.
Peki Hagi'nin ikinci yanlışı neydi? O da çok açık. Takımında eli yüzü düzgün bir santrforun yok. Madem Baros oynayabilecek durumda; tam hazır olmasa da yine de onunla başlamalıydı.
Çünkü maç boyu Beşiktaş karşısında Galatasaray önemli pozisyonlar yakaladı. Bu tür pozisyonları Baros atar mıydı bilemiyoruz ama yer tutuşu ve vuruş tekniğiyle Mehmet Batdal ve Pino'dan çok çok iyi.
Üstelik Pino maç boyu adeta kendini yırttı. Sağa gitti, sola gitti, pozisyon buldu, arkadaşlarına pozisyon yaratmaya çalıştı ama arkadaşları ortada yoktu. Bu durumda da Pino'nun etkinliği azalıverdi.

ÇAKIR HARİKA YÖNETTİ
Beşiktaş tüm bunlara rağmen yine alıştığımız defansif zaaflar içindeydi ama önce dün gecenin yıldızı Cenk'e dua etsinler. Çok önemli toplar çıkardı ama son saniyelerde plaj futbolunda bile yenmeyecek bir golü yedi.
Ayrıca Galatasaraylı forvetlerin beceriksizliğini de söylemek lazım. Sonuçta Beşiktaş yarıştan kopmadı ama Galatasaray için asıl kabus bundan sonra başlıyor. Düşünebiliyor musunuz; koskoca Galatasaray düşme hattının sadece biraz üzerinde!
Cüneyt Çakır çok ama çok iyi bir maç yönetti.
Verdiği penaltıda karar doğru. Ali Turan'ın müthiş bir amatörlüğü var. Çok sakin, çok kontrollü ve oyunculara karşı tam FIFA'nın istediği şekilde davranıyor. Holosko'ya gösterdiği kartı vermeyebilirdi, Nobre'ye de öyle.
Ama her ikisi de yoruma açık pozisyonlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA