Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Tek pozisyon!

Yardımcıları sınıfı geçen Fırat Aydınus, Baros'un iptal ettiği golünde yanlış düdük çaldı. Çek golcü topu temiz aldı ve golünü attı. Aydınus bunu göremedi. F.Bahçe'nin ilk golünü hazırlayan serbest vuruşta Neill'ın eli topa gitti

Türk Telekom Arena'daki Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde bir derbiye yakışacak mükemmel bir atmosferde heyecanı üst düzeyde bir mücadeleye tanıklık ettik.
Maçtan önce Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan'ı yardımcı hakem Serkan Ok'un 25 ay sonra bir Fenerbahçe maçına atanmasının ve bunun Galatasaray derbisine oluşunu eleştirmiştim. Ok'un büyük baskı altında sahaya çıkacağını belirtmiştim. Doğrusu, Ok bu baskının altından kalkmayı başardı. Hem o, hem de diğer yardımcı hakem Aleks Taşçıoğlu son derece iyi performans gösterdiler. İlk yarıda Baros, ikinci yarıda Yekta'nın iptal edilen ofsayt gollerindeki bayrakları doğruydu.
Ancak aynı "Hatasızdı" yorumunu Fırat Aydınus için yapmak mümkün değil. İki önemli hatası vardı. İlkinin tabelaya yansımaması onun için şanstı. 31 dakikada Gökhan Zan ile Niang arasındaki mücadelede Fenerbahçe lehine verdiği faul de, Gökhan Zan'a çıkardığı sarı kart da yanlıştı. Özellikle Alex'in frikikleri ne kadar etkili kullandığı göz önüne alınırsa çok kritik bir karardı. Ama Alex'in ceza yayı içinden yaptığı vuruş auta çıktığı için bu pozisyon hafızalarda fazla yer etmedi.

LUCAS NEİLL ELİ İLE ALDI !
Aydınus'un ikinci büyük hatası Baros'un faul gerekçesiyle iptal edilen golüydü. Görebildiğimiz kadarıyla Çek forvet, bu pozisyonda topu çok temiz bir şekilde almıştı. Bence Aydınus'un düdüğünü de duydu. Zaten pozisyonun temiz olduğunu bildiği için çok sinirlenip gol vuruşunu bütün gücüyle yaptı. Sonra, kart görmemek için düdüğü duymadığını iddia etti.
Fenerbahçe'nin Semih ile bulduğu ilk gol öncesinde verilen serbest vuruşta, Neill'ın ilk müdahalesi göğsüyle olsa da, ikincisinde sol kolunun yardımı vardı. Dolayısıyla Aydınus'un bu kararı doğruydu.
İkinci yarıda Santos'un sol kanattan bindirmesinde elle kontrolünde oyunu durdurması doğru ama pozisyonu kartsız geçmesi eksiklikti.

BAROS'UN ÖFKE KONTROLÜ YOK
Gerilimli maçta Baros'un sayılmayan golü hariç ciddi bir hatası yoktu. Ancak bu pozisyonda Baros çok sinirlendi ve öfke kontrolünü yine beceremediği için 90 dakikanın sonunda (muhtemelen hakeme küfürden dolayı) direkt kırmızı kart gördü.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA