Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Arda Turan çelişkisi!

Bu galibiyetle ikincilik için çok ama çok avantajlı hale geldik. Diğer takımlara baktığımızda da kalite olarak ikincilik hakkımız.
Oyuna çok iyi başladık. Aslında Burak oyunun hemen başında takımı öne geçirebilirdi. Ama top direğe vurup dışarı çıktı. İlk yarıda özellikle ilk yarım saat topa hakim olan, bol pas yapan takım da yine bizdik. Özellikle Selçuk milli takımın maestrosu gibi. Defansa gelip top alıyor, oyunu yönlendiriyor, kısaca çok şey yapıyordu.
Ama aynı şeyi Nuri için söyleyemeyeceğiz. Almanya'nın en flaş futbolcusunu dün gece iyi göremedik. Belki de uyum sorunu yaşıyor ya da Dortmund'da oynadığı yerden farklı yerde oynatılıyor.
İlk yarım saat çok iyiydik. Ama oyun yavaş yavaş tıkanmaya başlamıştı ki; sahneye bu kez Arda çıktı. Çok çabuk ve akıllıca kullanılan bir taçtan aldığı topla hem takımı öne geçirdi hem de stresli dakikalara son verdi.
Burada anlaşılamaz bir durum var. Aylardır kendi takımı Galatasaray'da sakatlık gerekçesiyle top oynamayan ya da oynatılmayan Arda Turan nasıl oluyor da milli takımda bu kadar uzun süre oynayabiliyor?Bunun cevabını hem Arda hem de Galatasaray vermek zorundadır.
Duran toplarda hep Mehmet Ekici'yi gördük. Bu topları iyi kullanıyor. Oyun disiplinine de çok bağlı olmasına rağmen fazlaca meziyetleri olduğunu söyleyemeyiz.


KİLİT MAÇ BELÇİKA'DA
İkinci yarı dönem dönem oyundan düştük. İyi ki Avusturya çok kaliteli bir takım değil. Çünkü topu seyrettiğimiz dakikalarda başka bir takım olsa cezayı kesebilirdi. Maçı bitiren golde de Semih'in oyun zekası ve Gökhan Gönül'ün vuruş tekniğini açıkça görüyoruz.
Sonuçta ikincilik için görünen o ki Belçika ile çekişeceğiz. Orada yenilmezsek bu işi bitireceğimizi düşünüyorum.
Maçın Çek hakemi Pavel Kralovec çok yetenekli ve iyi bir hakem. Ama özellikle aleyhimize verip de Volkan'ın kurtardığı penaltıda yanlış karar verdi. Avusturyalı oyuncu Hakan Balta'nın elini hisseder hissetmez kendini yere bıraktı. Hakem de tereddütlü olarak o yanlış kararı verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA