Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fenerbahçe için kritik kayıp

Fenerbahçe dün gece puan kaybetti ama bu maç bize geçen yılki Trabzonspor maçını hatırlattı.
Çok pozisyon yakaladılar ama kaleci İvankov ve Bursa defansını geçemediler. İlk yarıda Aykut Kocaman yanlış yaparak fazla ofansif bir takım çıkarttı. Özellikle Niang ve Semih'i ileride oynatması Niang'ı çok şaşırttı. Belli ki Niang'ın hem sol kanatta hem de ortada oynama görevi vardı. Böylece Niang ne defansif ne de ofansif olarak etkili olamadı.
Fenerbahçe ilk yarı bu problemle boğuşurken Bursaspor da sarı-lacivertlilerin arızalı sol tarafını bolca kullanabildi.
Aslında Fenerbahçe maçı ikinci yarıda kopartabilirdi; bu devre çok iyi oynadılar. Aykut Kocaman hatasından dönüp Semih'i çıkartıp Niang'ı alışık olduğu yere çekip, kanadı da Dia ve Caner ile güçlendirince takımın alışık olduğu şablon ortaya çıktı. Özellikle son yarım saat inanılmaz baskı kurdular. Alex öyle bir gol kaçırdı ki belki de bu kaçan gol şampiyonluğa bedel olacak. Kafayla vurmasa da sağ ayağıyla vursa gol olabilecek pozisyon İvankov'da kaldı. Bursaspor'da üç adam inanılmaz iyi oynadı. Önce kaleci İvankov. 2-3 net golü mucize eseri kurtardı. Sonra da İbrahim ve Serdar Aziz. Tüm hava toplarında ve ilk hamlelerde mükemmel oynadılar. Aslında Fenerbahçe bir yerde puan kaybedecekti ve şimdi avantaj Trabzonspor'a geçti. Ama bu lig daha çok su kaldırır.

HAKEMLİĞİ BECEREMİYOR
Kuddusi Müftüoğlu hakemliği beceremiyor; daha doğrusu stresli maçları hiç beceremiyor.
Sonuca etkili çok önemli bir hata yaptı. Bir yan topta Serdar Aziz'in Semih'in boynuna sarılarak düşürmesindeki penaltıyı vermedi. Maçın başında gizlice elle oynayıp gol pozisyonuna girdiği durumda Semih'e göstermediği kart var. Volkan'a gösterdiği sarı kart komedi. Verdiği ve vermediği kartlar tam bir skandal.
Sonra da uzatmanın son dakikalarda Bursaspor ceza alanında tuhaf bir çift vuruş yarattı. İşte Oğuz Sarvan'ın hakemleri bunlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA