Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

3 penaltı da doğru

Fenerbahçe adım adım şampiyonluğa yaklaşıyor. Artık önlerinde sadece Sivasspor engeli kaldı. Ama Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yaşanan yarış uzun yıllar unutulmayacağa benziyor.
Dün geceki karşılaşmaya iki adam damgasını vurdu. Biri hakem Cüneyt Çakır, diğeri ise Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza. Cüneyt Çakır, Fenerbahçe lehine üç penaltı verdi, kaptan Alex de üçü penaltıdan olmak üzere tam 5 gol attı.
Gelelim penaltılara. Bence üçü de doğru karardı.
İlk penaltıda, Alex sağ ayağıyla topu rakibinden kurtarıyor, Ankaragücü'nden Rajnoch topa hamle yapıyor ama dokunamıyor. Ve Rajnoch'un uzanmış ve hafif de yukarı kalkmış ayağı Alex'in koşu yolunda engel oluyor; ardından da penaltı geliyor.

KIRMIZI KARTTA DA HAKLI
İkinci penaltıda karar çok açık. Niang topu kaleci Senecky'nin yanından atıyor, bu arada da kalecinin çelmesi ile kendini yerde buluyor. Penaltı tartışmasız bir karar. Ama burada hakem Cüneyt Çakır bariz gol şansı engellendiğinden dolayı Senecky'ye kırmızı kart da gösterdi. Bence bu da doğru. Zira Senecky, faul yaptığı an Senegalli futbolcu ile yanındaki Ankaragüçlü defans oyuncusu aynı hizadalar. Diğer bir deyimle Senegalli Niang için bariz gol şansı devam ediyor idi.
Üçüncü penaltı ise yine çok açık. Niang bu sefer kaleci Özden'in yanından kurtulduğu anda Özden'in vücut ve kol müdahalesi ile yine düşürülüyor.
Burada Cüneyt Çakır sarı kart verdi ama bence karar bariz gol şansının engellenmesinden ötürü karar yine kırmızı kart olmalıydı. Zira Niang penaltıya mağruz kalmasa çaprazdan da olsa sol ayakla golü yapacaktı



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA