Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Gerilim ve baskıya rağmen

Ligin sonu yaklaştıkça play-off için bazı takımlarda büyük stres var. Özellikle de Trabzonspor bu takımların başında geliyor. Çünkü kaybedilecek puanlar birden sizi ilk dördün dışına itebilir. Üstelik rakip Sivasspor gibi ciddi bir ekip olunca gerginlik daha da artıyor. Dün Trabzonspor asla kötü top oynamadı. Ama son vuruşlar çok eksik. İlk yarıya bakıyoruz, ceza alanına kadar çok iyi geldiler. Ama aralara oynadıklarında, özellikle Burak'a ve Volkan'a top attıklarında aynı başarıyı gösteremediler. Bir de bunun üzerine Sivasspor'un golü gelince gerilim ve baskı daha da arttı.
Trabzonspor ilk yarıyı mağlup bitirdi. Ama şunu söylemek lazım ki Trabzon kaybetse de, kazansa da, hata da yapsa çok iyi mücadele ediyor. Volkan çok iyi bir transfer ama istikrarlı değil. Zaten istikrarlı oynayabilse Türkiye'nin en iyi futbolcularından biri olur. Mesela attığı gole bakın... Topu alışı, adam eksiltip ceza alanına girişi ve vuruşu dört dörtlük.
Şenol Güneş ikinci yarı çok doğru bir değişiklikle Alanzinho'yu oyuna aldı. O ana kadar Colman iyi oynamasına rağmen orta sahada daha yaratıcı bir oyuncuya ihtiyaç vardı; bu da Alanzinho'ydu. Golünü attı, adam geçti ve ataklara ciddi bir canlılık getirdi.

BURAK KENDİNE BAKIYOR
Gelelim Burak'a... Kesinlikle Türkiye'nin en iyi hücum oyuncusu. Kaçırdığı penaltıya da asla üzülmemesi lazım. Hem çabuk hem de kuvvetli. Mesela penaltı öncesi yaptığı koşu, sendelese de ayakta kalışı ve kaleciyi geçerken yerde kalışı kendine çok iyi baktığının ve çok iyi konsantre olduğunun göstergesidir. Aynı konsantrasyonu Sivas için söyleyemeyiz. Öne geçmelerine rağmen maçı kendi hatalarıyla kaybettiler. Ama Sivas'ın hala iyi bir Anadolu takımı olduğunu söylüyorum.
Gelelim Kuddusi Müftüoğlu'na... Volkan'ı faule maruz kaldıktan sonra rakibine yaptığı hareketten dolayı atabilirdi. Penaltı kararı ve aynı pozisyonda gösterdiği sarı kart doğru.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA