Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Rakibe saygı!

LİG bitti, Süper Finaller başlıyor ama dün gece Muslera'nın penaltı atmasını sportif açıdan kabul etmiyorum. Bir kalecinin penaltı atmasının ne anlamı olabilir? Maç 0-0 iken atabilir miydi? Tabii ki atamazdı. O halde 'maç bitti' diye, Muslera'ya penaltı attırmak hem Türkiye Ligi'ne hem Manisaspor'a saygısızlıktır. Gelelim maça...
İki kırılma anı var. İlki ilk devrenin son dakikalarında Manisasporlu Yiğit'e gösterilen kırmızı kart. Bu kart hem Manisaspor'un direncini kırdı hem de o ana kadar pozisyon bulmakta çok zorlanan Galatasaray'ı rahatlattı. İlk devreye bakıyoruz; Galatasaray oyuna hakim. Ceza alanına kadar geliyor ama son paslar başarısız. Bu nedenle de ilk 'Bu kadar kaçar mı' dediğimiz tek pozisyon yok. Ama Manisaspor'un var. Isaac çaprazdan gelip şut çekmeyip arkadaşına çıkarsa Manisaspor golü bulabilirdi.
İkinci yarıda Aydın, Manisaspor'u çözen adam oldu. İşte maçın ikinci kırılma anı, Galatasaray'a verilen ilk penaltı... Bence yanlış! Aydın hamleyi hisseder hissetmez kendini atıveriyor. Düşmüş ve 10 kişi oynayan bir takıma karşı golü bulduğunuzda her şey çorap söküğü gibi geliveriyor. Arka arkaya gollerle Galatasaray puan kaybetmeden Süper Final'e girdi.

AYDIN'A VERİLEN PENALTI YANLIŞ
Gelelim hakeme... Doğruları da var yanlışları da... Gerek Yiğit'e gerekse Emre'ye göstermiş olduğu kırmızı kartlar haklı. Galatasaray lehine verilen ikinci penaltı da doğru. Ama Manisaspor'u ve maçı bitiren ilk penaltıda karar yanlış.
Manisasporlu defans oyuncusunun hamlesi ve Aydın'ın havalanıp kendini yere bırakması art arda geldi ve Suat Arslanboğa yanıldı. Şimdi çok kritik maçlar başlıyor ve dolayısıyla hakemlere daha fazla iş düşecek. Mesela herhangi bir play-off maçında skor 0-0 iken dün geceki gibi bir penaltı verirseniz bütün dengeler alt üst olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA