Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Danışıklı dövüş

ÖnceFutbol Federasyonu 58. maddeyi değiştirdi. Sonra da Profesyonel Disiplin Kurulu ucube kararını açıkladı. Bunun adı Türkiye'de suçu affetme, belli yanlışları yapanları koruma operasyonudur. Öncelikle şunu söyleyeyim ki; Futbol Federasyonu 58. maddeyi değiştirmekle kendini seçen Futbol Federasyonu Genel Kurulu'na ihanet etmiştir. Zira 2012 Ocak ayında Genel Kurul "58. maddeyi değiştirmeyin" demişti. Buna rağmen federasyon futbol dünyasının en önemli organı olan (ki statüde de 'en yüksek karar organı' yazar) Genel Kurul'un kararını da hiçe sayarak re'sen bu af mekanizmasını çalıştımıştır.
Gelelim Profesyonel Disiplin Kurulu'na... Yangından mal kaçırırcasına geceyarısı açıklanan o karara baktığımızda tam bir fiyasko olduğunu görüyoruz. İşin özeti şu: Fenerbahçe Asbaşkanları İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu şike ve teşvik teşebbüslerinde bulunmuşlar ama Aziz Yıldırım'ın bunların hiçbirinden haberi yokmuş. Bir defa bu, doğal nizama aykırı. Fenerbahçe'de kuş uçsa Aziz Yıldırım'ın haberi olurdu. Yani iki yönetici kirli işlere teşebbüs edecekler; bundan Yıldırım'ın haberi olmayacak; 70 milyonluk Türkiye de buna inanacak. Bu karar Türk halkının zekasıyla alay etmektir. Peki bir an için Disiplin Kurulu kararının gerçekten objektif verildiğini düşünelim. Yani Aziz Yıldırım'ın hiçbir suçu ya da kusuru yok. O halde bu adam hala Metris'te niye yatıyor? Futboldan üç yıl men edilmiş İbrahim Akın sokakta elini kolunu sallayarak dolaşabilirken, Disiplin Kurulu'na göre hiçbir suçu bulunmayan Aziz Yıldırım niye içeride? Bunun cevabını Türkiye'ye birileri vermek zorunda.
Gelelim Gençlerbirliği'nin eski kalecisi Serdar Kulbilge'nin olayına... Sorgusu bittikten sonra bir gün bile cezaevinde yatmayan kaleci Serdar, futboldan iki sene men cezası alırken, 6 ay hapis yatmış, sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış Sivasspor kalecisi Korcan, Disiplin Kurulu'na göre suçsuz. Böyle şey olmaz! Bu tür birbirine tamamen zıt kararlar halkın hukuka bakışını çok olumsuz etkiler. Gelelim başka bir olaya... Madem Aziz Yıldırım suçsuz, Federasyon olarak siz hangi hakla Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men ettiniz? Tabii ki sorulması gereken bu soru Mehmet Ali Aydınlar Federasyonu'na... Aydınlar Federasyonu diyecek ki, "O zaman 58. madde değişmemişti. Onun için men ettik." Ama o zaman şu sorunun da cevabını vermek zorundalar: Madem 58. madde değişmemişti; o halde niye o madde uyarınca Fenerbahçe'yi küme düşürmediniz?
Aslında bu soruyu şimdi Galatasaray pekala sorabilir. Zira hafta sonu aynı Galatasaray, Aydınlar Federasyonu tarafından Avrupa'dan men edilmiş, ama küme düşürülmemiş Fenerbahçe ile şampiyonluk maçı oynayacak. Yani neresinden bakarsanız bakın futbolu yönetenlerin almış oldukları yanlış kararlarla olay çok çetrefilli bir hale geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA