Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

OnlIne turizm trendi

Tatlı bir kış sporundan başka, dünyanın bir numaralı seyahat arama motoru da olan KAYAK kurulalı 10 yıl olmuş. Seyahat artık böyle bir şey; 30 Nisan'da dünya turizmine yön verenleri İstanbul'da buluşturacak World Tourism Forum da online turizme odaklanıyor

Kayak nedir? Zevkli bir kış sporu mu? Peki başka?
Dünyanın bir numaralı seyahat arama motoru aynı zamanda...
İçlerinde iki yıldır Türkiye'nin de bulunduğu 30'dan fazla ülkede hizmet veren KAYAK (www.kayak.com.tr) 2005 ABD doğumlu. Yani 10. yaşını kutluyor bu yıl. Ve 18'in üstünde dilde seyahat planlama ve rezervasyon işlemlerini kolaylaştırarak, biraz reklam metni gibi olacak ama dünyaya dünyayı gezdiriyor hakikaten.
Yılda bir milyardan fazla seyahatin sorgulandığı KAYAK'ın mobil uygulaması da şimdiye kadar neredeyse 40 milyon kere indirilmiş.
Seyahat artık böyle bir şey. Çocukluğumuzda tek bilgi kaynağımız tur şirketlerinin gazetelere verdikleri ilanlarken, şimdi en ücra köşeler parmaklarımızın ucunda. World Tourism Forum da bu yıl online turizme odaklanacakmış.
World Tourism Forum da ne işe yarıyor mu dediniz? Dünya turizmine yön veren liderleri bir araya getirerek turizm sektörünün geleceğini tartışıyor.
Amacı; Türkiye, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Körfez ülkeleri ve Avrupa bölgelerinde turizm alanında yön veren yatırımcı ve dünyada turizm sektörüne yön veren yöneticileri bir araya getirmek.
Dünyada üçüncü, Türkiye'de ise ilk defa düzenleniyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle. 30 Nisan'da Beşiktaş İskelesi'nin oradaki şık otel Shangri-La Bosphorus'da...
Dünya turizminin enleri İstanbul'da misafirimiz olacak şaka maka. TripAdvisor ve Expedia gibi baba şirketlerin yöneticileri konuşacak, gala gecesinde 36 kategoride 'Turizmin Oscarları' verilecek. Sektörün geleceği masaya yatacak, trendler incelenecek, tahminlerde bulunulacak.
Sonra Ekim'de Moskova'da, Aralık'ta Doha'da tekrar buluşulacak.
Bu yıl bilhassa online turizme odaklanıyor World Tourism Forum.
Turizmin kitlesel öncüleri olan tur operatörlerinin sahip ve yöneticileri ile internetin coşmasıyla yükselen online satış portallarının başındakiler kapışacak mı bakalım...
Rezervasyonların beş yıl içinde tamamen online yapılacağı söyleniyor.
World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı, "Turizmde dünya eğilimleri online turizm üzerinde ilerleyecek" diyor. "Türkiye'de de katılımcıların satın alma alışkanlıklarında değişim yaşanıyor. Paket turlar, uçak bileti ve otel rezervasyonlarında internet kullanma alışkanlığı giderek yaygınlaşıyor.
Türkiye online turizmi çok hızlı bir şekilde benimsemiş durumda, tur operatörleri de dahil olmak üzere tüm turizm şirketleri online ortamda olmaya çalışıyor."
Hadi bakalım, onlara kolay gelsin, bize de iyi yolculuklar...

VENEDİK BİENALİ TAKİBİ

56. Venedik Bienali'nin en hakkını verecek otellerin başında o geliyor galiba:
Bahçesinde Polonyalı heykeltıraş Igor Mitoraj'ın eserlerini ağırlayan St.
Regis Venice San Clemente Palace.
Üstelik de yabancımız olmayan bir otel bu! Permak Grubu'nun, Venedik'teki San Marco Meydanı'nın tam karşısında bulunan San Clemente Adası'nda taze açılan oteli. Tarihi, kimliği ve estetiğiyle kayıtsız kalınamayacak bir yapı. 12 ile 17. yüzyıllar arasında manastır ve Venedikli asiller için konuk evi olarak kullanılmış.
56. Venedik Bienali'nin keşfi ve takibi için de pek hoş bir lokasyon. 'Dünyanın Tüm Gelecekleri' temalı 56. Venedik Bienali, 9 Mayıs-22 Kasım tarihlerinde Giardini ve Arsenale olmak üzere iki mekânda düzenlenecek.
Ona paralel pek çok kültür, sanat ve eğlence faaliyeti de olacak tabii.
Otel hem bunların takibi için şık bir nokta hem de kendisi bizatihi sergi alanı. Geçen Ekim ayında hayatını kaybeden Polonyalı heykeltıraş Igor Mitoraj'a saygı niteliğindeki sergi kapsamında sanatçının çarpıcı heykelleri, bakımlı bahçelerde...
Baş barmen, Osiris büstünden ilhamla bir kokteyl bile yaratmış.
Diğer sergi ise 'A Journey Through Art and Food' (Sanat ve Yiyecekle Yolculuk) projesinin bir parçası. Proje kapsamında Venedik'in en lüks otellerinden bazıları, tanınmış bir sanatçının çağdaş sanat yerleştirmesine tesislerinde yer verirken, Executive Chef'leri de temayla bağlantılı bir yemek performansı yaratacakmış.
İmrendim doğrusu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA