Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Turizm İstanbul'dan sorulacak

16-18 Mart'ta gerçekleşecek dev turizm fuarı, turistsizlikten ağlayan İstanbul'a derman olur mu? İskoçya turu Instagram'da bol kalp alır mı? Erciyes, Uludağ'la Kartalkaya'nın pabucunu dama atar mı?

Restoran sahibi bir ahbabım, İstanbul'daki pek çok iyi yerin hafta içi akşamları birkaç masayla geçirdiğini söyledi. Batılı turistlerin çok rağbet ettiği bir kafenin şefi, o eski kitlenin toptan çekildiğini anlattı. Ailesi Antalya'da yaşayan bir arkadaşım, oradaki gergin ve ümitsiz bekleyişten söz etti. Hamam meraklısı bir tanıdığım, müdavimi olduğu Çemberlitaş Hamamı'nda geçenlerde hayatında ilk defa göbek taşına yalnız uzandığını anlattı. Sözün özü: Turist yok. İstanbul'da yok, belli ki Ege ve Güney'de de olmayacak. Özellikle Avrupalılar elini ayağını çekmiş durumda. Bildiğimiz sebeplerden dolayı Türkiye, turizmde işlerin en kesat olduğu dönemden geçiyor. Beklediğimizden kısa sürsün diye umalım. Önümüzdeki günlerde bir hareket olacak misal: 16-18 Mart'ta İstanbul'da 15 bin kişiyi ağırlayacak büyük bir turizm fuarı gerçekleşecek. Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük üçüncü MICE (Meeting, Incentive, Congress, Events) fuarı bu: ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Fuarı. İstanbul Kongre Merkezi - ICC ve İstanbul Lütfi Kırdar - ICEC'de hayata geçecek fuar, üç gün boyunca pek çok profesyoneli buluşturacak. Hem de Yunanistan'dan Azerbaycan'a, İspanya'dan Avusturya'ya tam 25 ülkeden gelenleri... Hareket, bereket olsun ve de kalıcı olsun temennisiyle bitirelim.

Kışın kralı Kayseri


Bu kış kayakseverlerin en çok tercih ettiği kayak merkezi hangisiydi? NeredenNereye.com araştırmış. Ocakta en yüksek bilet satış rakamını tutturan, Kayseri Erciyes. Geçen yıla göre satış oranını yüzde 72 artırarak... Kayak merkezlerinin beşibiryerdesi Kartalkaya, Uludağ, Palandöken, Kartepe ve Erciyes'in bağlı olduğu iller arasında yapılmış bu araştırma. İkinci sırada Palandöken çıkmış. Bağlı olduğu Erzurum, satış oranını geçen yıla göre yüzde 17 yükseltmiş görünüyor. Üçüncü yüzde 12 artışla Kartepe-İzmit. Dördüncü sırada yüzde 3'lük artışla Bursa- Uludağ bulunuyor. Kartalkaya'nın ise ilginç bir durumu var: Geçen yıla göre yüzde 32 düşüşle en az tercih edilen kayak merkezi! Şimdiiii... Araştırma yapılmış, iyi güzel de, ne kadar güvenebiliriz? NeredenNereye.com otobüs ve uçak bileti satışı yapıyor sonuçta. Ama Uludağ ve Kartepe'ye insanlar arabalarıyla da gidiyor. Hatta daha çok arabalarıyla gidiyor da diyebiliriz. Onu ne yapacağız?

Bol kalp garantili tur

80'li yıllarda iyi tatil, yanık dönülen tatil demekti! Boylu boyunca yatıp saatlerce güneşlenilir, daha daha daha da fazla yanmak için koladan kakao yağına, nelerden medet umulurdu. Az yanmış dönenin tatili, etrafın gözünde beş para etmezdi! Şimdinin seyahatlerinin kalite ölçeriyse Instagram. Bol kalp/like alacak fotoğraflar, gezi şahane geçiyor demek. Instagram'a mal çıkarmayan tatil ise paralar yandı anlamına geliyor! İşte size Instagram başarısı garantili bir öneri: Prontoplus, ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut refakatinde İskoçya'ya götürüyor. Daha önce Nepal-Tibet ve Vietnam-Kamboçya turları yapmışlardı yine böyle fotojenik. Deli doğası, haşmetli kaleleri, tarih kokan sokakları ve kültürüyle İskoçya da onlarla yarışır. Üstelik de 14-19 Mayıs'ta gidiyorlar ki bu da çifte kavrulmuş lezzet manasına geliyor. Zira bu tarihler Highland Festivali'ne denk düşüyor; geleneksel kostümlerle İskoç dansları yapılıyor, gayda eşliğinde ilginç lezzetler tadılıyor ve tabii ki bunlar hep kadraja alınıp paylaşılıyor. O tarihlerde yağmur yağar mı bugünden bilemeyiz ama kalp yağacağı muhakkak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA