Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Haftaya Bodrum’da neler olacak?

Japon asıllı Alman piyanist Alice Sara Ott gelecek. Açıkhava sinemasında müziğe değen kült filmler izlenecek. Dört gün boyunca sahnede klasik müzik ve onun etrafında şekillenen deneyimler olacak. 12-16 Ağustos’u Bodrum’da geçirenler pişman olmayacak!

Yazın insan daha çok konser, daha fazla etkinlik, festival, hareket, bereket istiyor. Açıkhavada, oh! Tatil için gittiği yerlerde bayat animatör müsamereleri değil, zevkle katılacağı faaliyetler, bizzat katılmasa da izlerken/dinlerken zevk alacağı manalı işler olsun istiyor.
Önümüzdeki hafta sonu Bodrum'da iyi şeyler olacak; keyifli ve faydalı şeyler... 12-16 Ağustos'ta gerçekleşecek Bodrum Müzik Festivali'nde konserler ve klasik müzik etrafında şekillenen çeşitli etkinlikler yer alacak: Sinema, çağdaş sanat, edebiyat, çocuk atölyeleri, gastronomi tecrübeleri... Üstelik de festival biletlerinin tüm gelirleri Tohum Otizm Vakfı'na ve Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacak.
Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'ne denk gelmiş miydiniz hiç? Bir marinada düzenlenen dünyanın ilk klasik müzik festivaliydi. Türkiye'den ve yurtdışından öncü orkestraları ve dört bini aşkın müzisyeni bir araya getirdi. 12 yıl içinde giderek daha geniş kitlelere uzanır oldu.
Bodrum Müzik Festivali, işte onun 12 yıllık mirasını devralmış. Önü daha da açık olsun diye şimdi tüm Bodrum yarımadasına yayılmış durumda. Mekanları arasında Bodrum Kalesi de var, Yalıkavak Marina da. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi de var, Mozole Anıt Müzesi de. Pozitif kaptanlığında, Doğuş Grubu, Audi ve D-Marin sponsorluğunda yol alıyor.
Festivalin açılış konserinde Echo ödülü sahibi, The Guardian'ın 'efsane' dediği Japon asıllı Alman piyanist Alice Sara Ott çıkacak sahneye. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası eşliğinde. Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis'te...
Önce çocuklar, Rengim Gökmen yönetiminde, Yalçın Tura'nın Toccata'sını çalacak. Sonra Alice Sara Ott, Çaykovski'nin 1. Piyano Konçertosu'yla sahne alacak. İkinci yarıdaysa Selçuk Yöntem anlatıcılığında Rus Beşlerinden Mussorgsky'nin başyapıtı var: Bir Sergiden Tablolar.


Emma Shapplin, 13 Ağustos Pazar akşamı festival kapsamında sahneye çıkacak.

DALIDA, MILES DAVIS, BEATLES
Açılış konseri kaçtı diyelim. Ama açıkhava sinemasında müziğe dokunan filmler izleme imkânına hayır diyen çıkmaz herhalde. O zaman: Cinemarine Açık Hava Sineması ve Midtown AVM Açık Hava Sineması'nda Başka Sinema işbirliğiyle dört gün boyunca 'Sinemada Müzik' programı gerçekleşiyor.
Dalida, Miles Davis: Zamanın Ötesinde, Amadeus', The Beatles: Eight Days A Week... İzlediyseniz bile açık havada zevkle tekrar izlenecek filmler bunlar... Philip Glass 80. Yıl Özel Gösterimi'nde ise Koyaanisqatsi: Dengesi Şaşmış Hayat perdede olacak. Philip Glass'ın unutulmaz müzikleriyle hafızalara kazınacak olan müthiş görüntüler...



ÖYKÜLER, ATÖLYELER...
Jehan Barbur ve Onur Behramoğlu'yla 'Müzik ve Edebiyat' programı tasarlanmış yine festival kapsamında, Gümüşlük Akademisi'nde.
14 Ağustos'ta Behramoğlu, Pablo Neruda'dan Fazıl Say'a, Patti Smith'ten Turgut Uyar'a uzanacak. 15 Ağustos'ta da Jehan Barbur öyküler anlatacak.
Çağdaş sanatı sorarsanız... Festival boyunca The Marmara Bodrum'un dört odası ve bazı ortak kullanım alanlarında, Gaia Gallery küratörlüğünde düzenlenen Sosyal Sirk sergisi görülebilecek.
Video enstalasyon, kinetik heykel, yeni medya türündeki çeşitli işlere, muhtemelen şaşırılacak.
7-12 yaş arası çocuklar için de ilham veren atölyeler, müzik eksenli çeşitli aktiviteler düşünülmüş. Ritimdans da var, hikaye anlatma ve oyun hamurundan maske yapımı da...
Velhasıl iyi bir içeriği var Bodrum Müzik Festivali'nin.
Evet, böyle bir Bodrum da mümkün!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA