Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Kızdıran adamlar

Rojin'in Serdar Turgut'a açtığı manevi tazminat davasına feministlerden destek var. René Block'un düzenlediği sergide kadın sanatçıların olmaması tartışılıyor. Leyla Gediz'in Culinary Institute'daki yemek davetinde kimler vardı? Adalet Cingöz, haftanın sanat olaylarını tweet formatında anlatıyor

- Ahmet Öğüt, Defne Ayas'ın küratörlüğünü yaptığı Performa 9'da New York'ta kör bir ressamla bir performans gerçekleştirdi. - Öğüt, performansını, Ruhumun Güvercin Tedirginliği başlıklı yazısına referans vererek Hrant Dink'e ithaf etti.

- 19 Ocak grubu dağıldı mı? New York'ta performansı Hrant Dink'e ithaf etmek tamam ama asıl İstanbul'da acil bir şeyler yapmak lazım.

- MoMA'yı ziyaret eden bir kadın, Picasso'nun The Actor tablosunun üzerine düşerek, eserin yırtılmasına neden olmuş.

- İstanbul Modern'de dolaşırken kimin üzerine düşmek isterdiniz? Ben galiba resmin üzerine düşebilme ihtimalini sevdim. -

La Stampa gazetesine göre, ziyaretçi, tablonun üstüne düşünce, eserin sağ köşesinde yaklaşık 15 santimetrelik bir yırtık açmış.

- İflas ettiği söylenen dergisi için yardım kampanyası düzenlenen galerici Tevfik İhtiyar'dan ustalara büyük eleştiri geldi.

- Tevfik İhtiyar'a göre: "Bizdeki o bol 0'lı işlere elin 'gavur'u bir 0 bile vermiyor". - Sanatçı Rojin'in Serdar Turgut'a açtığı manevi tazminat davasına feministlerden destek var.

- Davadan 100 milyar kazansa ne güzel bir albüm yapar ama Rojin... Kulaklarımızın pası gider. Serdar Ateşer'le çalışsa!

- İyi ki doğdu garajistanbul... garajistanbul üç yaşına karlı bir günde Filistinli rock grubu Boogie Balagan'ın barış şarkılarıyla girdi.

- Leyla Gediz, son sergisinin açılışından sonra sadece dostları için Istanbul Culinary Institute'da özel bir yemek daveti verdi.

- Taner Ceylan, Ari Merusalem gibi dostlarıyla birlikte Gediz'in anne ve babası da yemekte kızlarının yanındaydı.

- Tatbikat isimli sanat ekibi daha önce Hafriyat Karaköy sergi mekânını evlerine dönüştürmüştü.

- Yaşadıkları mekânda kısa filmler çekip, aynı mekânın içine yerleştirerek mekânı sürekli değiştirmişlerdi.

- Aynı Tatbikat ekibi bir haftadır bu kez Manzara Perspectives'da yaşıyor... Bizi bir hafta içinde içeriye kabul edecekler. Çok heyecanlı!

- Ali Kotan'ın Ankara Siyah Beyaz'dan gelen sergisi Sofa Otel Art Lounge'da açıldı. Kotan'ın son dönem resimleri mutlaka görülmeli.

- Canan Şenol'un Galeri X-Ist'te açılan sergisi, galeride ve aynı zamanda Nişantaşı'nda alışık olmadığımız manzaralar sergiliyor.

- Bu sergide duvarlar irtica yeşili! Nişantaşı konforlu galeriler ezberi bozulsun biraz! Yaşasın! - Dünyayı kurtaran serginin küratörü René Block, yabancı basına konuşmuş...

- "Bu sergideki amacım İstanbul'un da ötesini, Boğaz'ın diğer yakasında da neler olduğunu göstermekti." - İyi hoş da hiç mi kadın yok Boğaz'ın öbür yakasında ben anlamadım... Dünyayı kurtarsalar kurtarırdı erkekler bay Block!

- Block, NTV'deki On Kadın programına çıkarılmalı. Çocukluğu, ilkgençliği, Joseph Beuys ve Balkanlarla ilişkileri analiz edilmeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA