Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Türk sanatına ve kadınına övgü!

Fransa Kültür bakanı Frédéric Mitterrand, Centre Pompidou'da açılan Sarkis sergisinde yaptığı konuşmada Türk kadınlarının güzelliğinden dem vurdu. Adalet Cingöz, haftanın sanat olaylarını Paris'ten 'tweet' formatında bildiriyor

- Carla Bruni'nin kankası olarak tanınan ve onun isteğiyle bakan olduğu söylenen Mitterrand, kırık koluyla da olsa açılışa geldi.
- Mitterrand'ın ardından Pompidou Başkanı Alain Seban bir konuşma yaptı. Her zamanki gibi çok yakışıklıydı başkan...
- Mitterrand, konuşmasında Türk kadınlarını öve öve bitiremedi, onların güzelliğinden dem vurdu.
- Oya Eczacıbaşı, beylerin ardından, lacivert beyaz, enine çizgili tafta ipek ceketiyle sözü aldı.
- Konuşmasını adeta Sarkis'in gözlerinin içine bakarak gerçekleştirdi.
- Oya Eczacıbaşı, açılışa katılan tüm Türk frankofonlardan Fransızcasıyla, tüm Fransızlardan da ceketinin çizgileriyle tam not aldı.
- Oya Eczacıbaşı'nın Pompidou'dan sonraki hedefi Tate Modern'miş.
- Bu operasyonuyla ilgili ilhamı da Şener Özmen ve Erkan Özgen'in Tate Modern'e giden Yol isimli videosundan alıyormuş.
- Sezen Aksu da çağdaş sanatı destekliyor.
Aksu'nun son DVD'sinde Cevdet Erek videoları var.
- Haluk Akakçe ve Sezen Aksu da iyi bir ikili olabilir gibi geliyor bana...
- Türk ekibe sergi nedeniyle Fransa'daki Türk Büyükelçiliği'nde bir davet verildi. Fransız Türk Büyükelçiliği bir zamanlar akıl hastanesiymiş.
- Bu akıl hastanesinde meğer romantik büyük yazar Guy de Maupassant da kalmış.
- Mekândaki dev kütüphanede 19. yüzyıl sonu kitaplarını en çok Zaman gazetesi muhabiri Musa karıştırdı.
- Cihat Burak da şöminenin üzerindeydi... İntikal etmiş bir zamanlar oraya ve orada kalmış Burak...
- Fransa Türkiye mevsimi başkanı eski büyükelçi Necati Utkan, meğer DJ Yakuza'nın babasıymış.
- Carla Bruni, Cité des Arts'daki SİMİT derneğinin kurucusu Banu Dicle'nin küratörlüğünü yaptığı Paris-İstanbul sergisine mektup yolladı.
- Bruni, Ody Saban, Nevhiz Tanyeli, Rüveyda Koyuncu, Gökçe Çelikel gibi Parisli Türkleri bir araya getiren sergiye 'gelemeyeceğini' yazmış mektubunda...
- Çok genç sanatçı Rüveyda Koyuncu'nun işlerine bayıldım. Gökçe Çelikel'in de. Çelikel, Galeri Non'da sergiye hazırlanıyormuş.
- Ünlü yemek okulu Le Cordon Bleu'ya da mevsim damgasını vurdu. Yemek üstadı Sevim Gökyıldız, okulun öğrencilerine mercimek köftesi pişirdi - Gözümüzün önünde helvayı da ünlü Sefarad yemekleri uzmanı Sibel Pinto kavurdu.
- Ünlü halkla ilişkiler uzmanı Sibel Asna, dayanamayıp "Cordon Bleu'da da yemek pişirmiştim!" demek için öğrencilere nazır, aldı eline kaşığı...
- Sarkis'in sanat merkezi Pompidou'ya yaptığı müdahaleler yüzünden merkezin tüm alarm sistemi iptal oldu. Bugüne kadar hiç kullanılmayan kapılar açılınca alarmlar devreye girdi.
- Joseph Beuys'un işinin içine renkli keçelerden yaptırdığı terliklerle girmeyi sağlayan Sarkis'in babuşları, en çok Şelale Kadak'a yakıştı.
- Şelale Kadak'ı Beuys'un Plight işinden çıkarmak hiç kolay olmadı. Hatta ünlü ekonomi yazarı, bir ara Sarkis'in renkli keçeleriyle paltosunu değiştirmek istedi.
- Kırk yılın başı Pompidou'da kadınların sergisi var. Ama ne münasebet, iki erkek (Beuys ve Sarkis) içeriye girmiş diyerek sinirlenen tek insan Ayşegül Sönmez'di.
- Sarkis'in merkezde kadınlar sergisi katı haricinde Brancusi atölyesinde ve Kandinsky kitaplığında müdahaleleri var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA