Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DENİZ AHMET KÖSE

Hafta sonu brunch’a davetlisiniz

Yaz aylarında hem lezzetli hem de hafif bir brunch hazırlamak için neler yapmalı? İşte benim brunch lezzetlerim ve bu tatları nasıl bir araya getirdiğimle alakalı minik tüyolar...

Bereketli ve renkli ağustos ayının motivasyonuyla mükellef bir 'pazar brunch menüsü' hazırladım. Ancak bu sefer sıcak havayı da hesaba katarak bol yeşillikli, salatalı bir menü çıktı ortaya. Brunch diye adlandırdığımız şey, İngilizce'de breakfast (kahvaltı) ve lunch (öğle yemeği) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Hafta sonları tam da bu iki zaman diliminin arasında yapılan keyifli kahvaltılar için uygun bir ifade diye düşünüyorum. Zengin kahvaltı seçeneklerine sahip ülkelerden biri olduğumuza göre, envai çeşit peynir, zeytin, salatalık, domates gibi malzemeler ile bakır kulplu tavada hazırlanmış menemen gibi dünya harikasını brunch menünüzden eksik etmeyin. Hafta sonu brunch'ları kalabalık arkadaş gruplarıyla daha keyifli olacağından, hazırlayacağınız lezzetli atıştırmalıklarınızı paylaşımlı olacak şekilde organize edebilirsiniz. Mini puf börekleri, bazlama, pişi ve karbonhidratlı tatlar brunch'ın vazgeçilmezleri arasında. Ancak kalori sebebiyle en fazla bir çeşit olmak üzere menünüzde hamur işi lezzetlere yer verin. "Hangisini tercih edelim?" derseniz yumurtalı kızarmış ekmek sanırım bunların içinde en masumu olurdu.

IZGARALARA DA YER VERİN
Eğer mangal veya şimdilerin popüler deyimiyle barbekü yapabiliyorsanız tavuktan somona, köfteden bonfileye kadar aklınıza gelebilecek her şeyi şişe takıp ızgarada pişirebilirsiniz. Kahvaltı sonrası mini şişler enfes bir brunch için tatminkar olabilir. Brunch'ınıza renk katmak isterseniz; birçok farklı yemiş katılarak hazırlanmış ev yapımı granola veya ev yapımı yulaf kepeği ve meyvelerden oluşan 'bircher muesli', sağlıklı beslenmeye dikkat eden misafirleriniz için biçilmiş kaftan olacaktır.

Sebzeli samosa

2 adet taze yufka
150 gr patates
5 gr köri ezmesi
50 gr bezelye
5 gr kimyon
5 gr gram masala
5 gr toz kırmızı biber 5 gr kişniş tohumu
10 gr toz kişniş
Yarım çay bardağı limon suyu
5 gr kıyılmış zencefil
1 su bardağı su

Yapılışı:
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Bezelyeyi de bir dakika kadar haşlayın. Az miktarda ayçiçek yağını tavada ısıtın. Kimyon, kişniş tohumu ve bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Toz kırmızı biber, toz kişniş ve tuzu ekleyip sotelemeye devam edin. Önceden haşlanmış patatesi ilave edip karıştırın. Limon suyu, garam masala ve taze kişnişi de ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın. Daha sonra yufkadan muska börek yapar gibi 6-7 cm'lik şeritler keserek içlerini doldurup sarmaya başlayın. Derin yağda kızartın. Tatlı ekşi sos veya körili ve taze otlu yoğurt ile servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA