Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

30 dereceye layık 30 tazelenmiş soru

Geçen yaz tam da bu vakitler, '40 dereceye layık 40 soru' sormuştuk, güncelleme vaktidir: Siyaset mi, magazin mi? Parkta forum mu, iskelede kurum kurum mu? BodrumÇeşme mi, Yunanistan'daki krizin komşuya faydaları mı? Sinem Kobal'la Arda Turan buraya kadar mı, yola devam mı?

Geçen yaz, tam da bu günlerde (7 Temmuz) "40 dereceye layık 40 soru" sormuştuk: "Yeni bir intihalli Elif Şafak kitabı mı, eski bir esinlenmeli Elif Şafak kitabı mı?" diye başlamış, "Ceren Hindistan poposu mu, yoksa Didem Soydan poposu mu?" diye bitirmiştik! Dünya döndükçe baki kalacaklar da var; mesela geceyi ille de biriyle birlikte geçireceksek: Karasinek mi, sivrisinek mi?.. Ama düşünün ki yıllar gücünde bir haziran geçirdik. Aynı yılın haziran öncesiyle haziran sonrası bu kadar bambaşkayken, o temmuzdan bu temmuza ne kalır ki?

1. Siyasetin tansiyonu mu, tatilin ritim bozukluğu mu? Siyasetin harareti mi, tatilin rehaveti mi?
2.
Parklardaki forumlar mı, iskelede/havuz başında aylardır yaza hazırlanmış/hazırlatılmış bedenlerle kurum kurum mu?
3.
Gündemden, mevsimden, Ramazan'dan mütevellit en kısa yaz mı, sonlara doğru acısı çıkartılır mı?
4.
Daha açık konuşalım: Yaz dediğinin neti iki ay mı, bu defa ekim ortasındaki Kurban Bayramı'na ekleyerek 'Uzatırız biz onu' mu?
5.
Daha da: Kurban Bayramı'nda evde mi, yoksa 11'ini 21'ine bağlayarak uzaklar için şimdiden plan program yapıldı mı?
6.
Gezi'deki birlik beraberlik ruhundan sonra böyle 'o mu bu mu' diyen ayrımcı listeler artık geçti mi, her daim gideri var mı?
7.
Bir yaz klasiği olan 'Bodrum mu, Çeşme mi?' yerine, sanki bu sezon: İkisi birmiş gibi Bodrum-
Çeşme mi, yoksa komşudaki krizin komşuya faydaları mı?
8.
İstikametYunanistan'sa, Selanik'e uçarak mı, İpsala'dan çıkarak mı? Tekneyle mi, feribotla mı?
9.
Simi mi, Midilli mi? Mykonos mu, Zakynthos mu? Böyle gider birinden ötekine: Thasos mu, Patmos mu? Paros mu, Leros mu, Rodos mu, Kos mu?..
10.
Yunanistan'daki üçte bir fiyatları görünce, Ege esnafına karşı küskünlük ve kazıklanmışlık hissiyle bezeli öfke mi, her şeye rağmen empati mi?
11.
Bodrum'a göbekten bağlı olanlar: Palmarina'nın yaldızı mı, Türkbükü'nün solgunluğu mu? Gümüşlük: Sükunet mi, alternatif piyasa mı?
12.
Karmaşasız tatil arayanlar: Kuzey Ege'nin serinliği mi, Güney'in yakarı mı? Ayvalık, Assos mu, yoksa Kaş, Kalkan, Olimpos mu?
13.
Tatil mi, seyahat mi? Bir yere gidip ense yapmak mı, esas olan yolun kendisi mi?
14.
Deniz-güneş mi, keşif mi? Şurada hepi topu iki aylık yazın nimetlerinden faydalanmak mı, metropollere, yaylalara, dağlara vurmak mı?
15.
İşletmecisiyle, sahibiyle, cümle nüfusuyla günde sekiz fasıl sohbet muhabbet etmenin şart olduğu kişisel, kişilikli küçük otel mi, içinde kaybolup özgürleşeceğiniz karaktersiz büyük otel mi?
16.
Haşeratla dolu, derme çatma, teknoloji düşmanı doğal hayat mı, iletişimin kopmamasına endeksli tasarımıyla steril çağdaş mekan mı?
17.
İnternet rezervasyonu mu, aramalı mı?
Booking.com mu, Tripadvisor mı?
18.
Birini çekecekseniz: Tatilde sinek vızıltısı mı, çocuk zırıltısı mı?
19.
Sülalecek çocuklu azmalı tatil mi, 12 yaş sınırlamalı yetişkin saadeti mi?
20.
İstanbul'a yakın olmak isteyenler: Adalar'da ev almalı mı, tutmalı mı? Günübirlik gidip dönmeli mi, yatmalı mı? Büyükada mı, Burgaz mı?
21.
Klima kimin vücut ısısına göre olsun? Kadının mı, erkeğin mi? Zatürre mi, isilik mi?
22.
Son Survivor'daki bolluğun da ilhamıyla, bu yaz henüz kendini dövdürmemiş genç bir insanla karşılaşma ihtimali var mı, yok mu?
23.
Arda Turan'la Sinem Kobal imzayı atacak mı, ayrı yollara savrulacak mı?
24.
Gülben Ergen'in insani selülitleri mi, yeni albüm imajındaki biyonik Justin Bieber'imsiliği mi?
25.
Gümüşlük'te güneşlenirken, Bebek'te yürürken magazincilere 'yakalanan' şöhretlerin arızalanma hakkı var mı, yok mu?
26.
Burak Özçivit'i nasıl alırdınız? Bıyığıyla özdeşleşen Malkoçoğlu mu, fondanlarıyla maruf Kamran mı?
27.
"Deniz Çakır mı, Özgü Namal mı?" sorusunda 'b' şıkkını seçen İbrahim Çelikkol'un tarzı, rol aldığı dizileri (İffet, Merhamet) böyle gerçek hayata uyarlamak mı, yoksa ileride ayrım yapar mı?
28.
Polisiyeler yaz ekranını kurtarır mı, yoksa Karadayı'nın sezon startına kadar kumandayı gömelim mi?
29.
Yaz magazininin eski lokomotiflerinden Süreyya Yalçın ile Eda Taşpınar genç birilerine el verecek mi, yoksa bir daha onlar gibi fenomen görülmeyecek mi?
30.
En popüler yaz sonu bebeği (Tuba Ünsal'la Mirgün Cabas'ın oğlu!) şimdiden belli mi, yoksa sürpriz rakip çıkar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA