Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Magazinel SBS

Meryem Uzerli'nin 'tükenmişlik sendromu', hayırsız sevgiliden kazık yemiş olmanın fiyakalı tercümesi mi? Kelly Brook ile Ahu Aysal arasındaki ortak nokta ne? Sibel Can'ın oğlu Engincan Ural ne yapsın? Magazindeki seviyenizi belirleme sınavında (SBS) önce bildiğiniz sorudan başlayın...

Meryem Uzerli'nin durumu, 'tükenmişlik sendromu'nun aşağıdakilerden hangilerinin yerine de kullanabileceğimiz afili bir laf olduğunu düşündürdü?
A) Hayırsız sevgili ve ondan yenen bir kazık
B) Hamilelik
C) Bekar anneliğe hazırlık
D) Hepsi
ŞÖYLE: Bir arkadaşımızın dediği gibi: "İşte Almancada tükenmekle gebelik aynı kelime!" Yine Cumartesi SABAH'taki eski bir yazıda dediğim gibi ya da: "Meryem Uzerli'ye her baktığımda, ağır şartlardan mahvolup, hakkını alamadığı için kahrolup tükenen bir set işçisi değil... Hayal bile edemeyeceği kadar popüler olan ama yaramaz bir adama hem de naif bir halde takıldığı için çuvallayan, sonra da iyice dağılan bir şuursuz görüyorum. Sorsaydı söylerdik, ateşle oynama derdik! Şimdi artık Hürrem olmayan bir Meryem'le hiç işi olur mu Can Ateş'in!" Haftanın en bomba magazin haberi, Meryem Uzerli'nin hamileliğiydi. Dört aya yaklaşıyormuş, Meryem hem heyecanlı hem hüzünlüymüş. "Gel evlenelim, çocuğumuz analı babalı büyüsün," demiş. Ama Can Ateş, vınnn tabii! Türkiye'de dizi çekmenin şartları elbette kolay değil, biliyoruz. Ama bunu koyun bir kefeye, portföyü ortada olan çakal playboy ile hayalleri ve hormonları koyun öbür kefeye, hangisi ağır çeker, her kadın tartar.

İngiliz model Kelly Brook ile Hotel Les Ottoman'ın sahibesi 'elit' hanım Ahu Aysal arasında nasıl bir ortak nokta olabilir?
A) İkisinin de bazı uzuvları şişmekten patlayabilir
B) İkisinin de uzayla teşrikimesaisi bulunuyor
C) İkisi de meğer İstanbul âşığıymış
D) Hepsi
ŞÖYLE: Dudaklar şişik ama esas dikkat çekici bölge daha aşağıda DD kup olarak baş gösteriyor. Ahu Aysal malum uzaya gidecek, hatta astronot kostümlü bir replikasını yaptırdı, otelinde sergiliyor. Kelly Brook ise Türkiye'den uzaya götürülecek şanslı insanların da seçildiği bir promosyon kampanyası için İstanbul'daydı. Ahu Aysal, Boğaz'ın en güzel otellerinden Les Ottomans vesilesiyle bu şehre ne kadar düşkün olduğunu hep ifade ediyor, Kelly Brook da açık açık talep etmiş: "İstanbul hayallerimin şehri. Bana da Jennifer Lopez gibi ev hediye ederlerse İstanbul'da yaşarım." Doğru cevap hepsi, Ali Ağaoğlu uyuyor mu?

Sibel Can'ın oğlu Engincan Ural ne yapsın?
A) Yeni protez bacak taktırmadıkça o darlıkta pantolonlardan vazgeçsin, bilhassa çizgilerden uzak dursun
B) Kıyafete ayda 20 bin lira harcamayı kessin
C) Dedesinin gençlik zamanlarından feyz alsın
D) Hepsi
ŞÖYLE: Kimin gardırobunu ne kadara mal edeceğine biz karışamayız ama sonuç bu ölçüde trajik olunca da insan üzülüyor, yazık günah! Üstü falanca marka, altı filanca etiket, eyvallah ama 'askı'nın o kıyafetlerle olan ilişkisini de hesaba katmak gerek. Ayna yanıltıcı bir şey, fotoğraf ise daha acımasız... Aynada genetiği annesinden miras bacaklarına sımsıkı sarılmış çizgileri daha düz görüyor olabilir Engincan Ural. Ama fotoğraflarda o çizgilerin nasıl da yamuluyor olduğu daha bariz karşısında. 'Skinny' ve 'çizgili'lerle arasına mesafe koyacağını umuyoruz. O saç-bıyık-sakalla o feminen haminne patiklerini kombinlemeyeceğini... Selçuk Ural ciddi yakışıklı adamdı, pek de havalı giyinirdi. Suyunun suyu böylesine moda kurbanı olmasa keşke...

Roman mağazalarının 'veliahtı'nın kahramanı olduğu aşk romanında aşağıdakilerden hangisi yok?
A) Zengin ailenin istemediği kız
B) Tasvip edilmeyen ilişki yüzünden şirketle ilişkisi kesilme
C) Aşk için reddi miras
D) Yasak aşk, yasak meyve
ŞÖYLE: 'Yasak aşk' değil, 'yasak meyve' de henüz peydahlanmadı ama Ceyda Ateş'le birlikte olan Buğra Toplusoy'un başı dertte anlaşılan. Aile şirketindeki görevine son verilmiş, iddialara ve sükseli bir başlığa göre o da "Aşkı için reddi mirasa gitmiş!" Meğer baba Turgut Toplusoy'un bu veto alışkanlığı yeni değilmiş. Biraderi Süleyman Toplusoy'a da uygulandığını, İclal Aydın'ın o zamanki "Bizi ağabeyi ayırdı," beyanından anlıyormuşuz. Filmlerde, dizilerde, çok daha kıyaslanamaz soyadlarında, misliyle mübalağalı servetlerde neler oluyor. Öbür tarafta da bazı babalar ne kadar katı kalıyor...

Hangi CEO'nun hangi dergiye verdiği pozlar ortalığı ayağa kaldırdı?
A) Lawrence Ellison - Playboy
B) Marissa Mayer - Vogue
C) Serpil Timuray - Cosmopolitan
D) Süreyya Ciliv - Wired
ŞÖYLE: Vogue'a verdiği pozlar fazla havalı duran, CEO olmak için fazla seksi bulunan, fazla 'Barbie' durmakla suçlanan, Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer. Vogue'un eylül kapağında Michael Kors elbisesiyle uzanmış olan Marissa Mayer, hakikaten de profesyonel bir model kadar alımlı. 38 yaşındaymış, gardırobuna çok emek harcıyormuş. Bir de üstüne Yahoo'nun patronu öyle mi, kadınlığın (hem de sarışın!) yüzkarası desenize!

Bakalım Bülent Cankurt'u takip ederken dikkatiniz sizinle mi? STFA'nın iki efsanesinden Sezai Türkeş'in torunlarından Nur Taşkent ile Ela Taşkent'in iki çocuklarının adı aşağıdakilerden hangisi?
A) Mey ile Pir
B) Luk ile Kai
C) Fem ile San
D) Fer ile Tor
ŞÖYLE: Çocukların adı Fer ile Tor'muş. Fer, 'Gözünün feri kaçmış' kullanımından tahmin edebiliriz, parlaklık, aydınlık, ışık demek. Yani babanın adı Nur'a çok uzak değil. Ayrıca güç, kuvvet, nüfuz anlamına da geliyormuş. Tor ise mağrur, gururlu demek... Ayrıca ürkek, çekingen, toy... Tok sözlü anlamı da taşıyor. Ve fidan manasına da geliyormuş.

Bu konuyla vedalaşmak istemiyoruz. Hep yeni bir gelişme olsun istiyoruz. Yok mu? Var: Kemal Gülman'ın araya girmesiyle, Tuluğ Bolverdi'nin babası, Feryal Gülman'a hakaret davası açmaktan vazgeçmiş. Hatırlayalım o zaman; 81 yaşındaki Kemal Gülman ile 49 yaşındaki Feryal Gülman'ın arasına sıkışıp bir servete mal olan 22 yaşındaki hastane resepsiyonisti Tuluğ Bolverdi nasıl bir bağlantıya sahipti?
A) Emine Ülker Tarhan'ın yeğeni
B) Emine Ün'ün kuzeni
C) Emine Beder'in üvey kızı
D) Emine Şenlikoğlu'nun komşusu
ŞÖYLE: 81 yaşındaki adamın, 49 yaşındaki kadını, 22 yaşında bir kızla aldatmış olmasının, kişilerden bağımsız aritmetiği nefes kesici bir kere. Bir de üstüne İstanbul sosyetesinin tanınır simaları olması, kaymaklı ekmek kadayıfı! Sırf yazın değil, yılın boşanmasıydı Gülman'larınki. 'Hazım ilaçları', telefona 'İst Borsa' kayıtları şeklindeki birbirinden güzel detaylar arasında bu bağlantının önemi yok ama Tuluğ Bolverdi, Emine Ün'ün kuzeni. Feryal Gülman başka bir kadının daha olduğunu söylüyordu ya hani, o da ünlü biri çıkmalıydı, bekliyoruz. Siyasi ya da akademik biri lütfen... Zira hikayede bu ayak hâlâ eksik!

Sakallarıyla, yeni dizi hazırlığıyla, Fransız sevgilisiyle, 'Kasabalı' adaşıyla boy göstermesiyle hep radarımızda olan Kıvanç Tatlıtuğ'un en tasvip etmediğimiz özelliği ne?
A) Ketumluğu
B) Kararlılığı
C) Kasları
D) Kasksızlığı
ŞÖYLE: O kadar kası var, bir kaskı yok, hoş değil! Kıvanç Tatlıtuğ'un en beğenmediğimiz yanı, arada motorla kasksız gezmesi. Kask Timleri'ne yakalanıyor, ceza yiyor, rivayete göre motosiklet için gerekli olan A2 ehliyeti de yok. Yapmasın. Yara izi yakışıyor olabilir ama kafidir bu kadarı, fazlası için aranmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA