Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Bahara yakışan işler

21 Mart bahar demek. Artık kendini bizden esirgemeyen güneşe doğru yüzümüzü çevirebilir, yaza dair plan program yapabilir, taze fulya/frezyalarla evi mis kokutup enginar ve şevketibostan yiyebiliriz...

Zor bir kıştı.
Karlı, gripli. Ama gitti gidiyor. 21 Mart demek, baharın teşrifi demek... Bu kadar özlediğimiz bir şey kalkmış gelirken, bizim de ellerimiz armut toplamayacak herhalde.
Şöyle bir silkeleneceğiz.
Hazırlıklara başlayacağız. Bahara layık olmak için çalışacağız. Siz de tutun ucundan:
-Temizlik yapın. Dip köşe.
Adı üstünde: Bahar temizliği...
-Boya badana işleri varsa gözünüzde büyütmeyin, ertelemeyin, planlayın. Korkunun ecele faydası yok. Bir an önce girişin ki tatille çakışmasın, sonbahara sarkıp da iyice bunaltmasın.
-Bahçeyi, terası, balkonu düzenleyin. İlle peyzajlık dev arazi olması şart değil, saksıların toprağını değiştirin, birkaç sardunya alın, yeni bir şeyler ekin...
İçiniz renklensin.
-Eve taze çiçekler alın. Fulya, frezya, sümbül, leylak; kokulu olanlardan mümkünse. Bahar girsin içeri.
-Gardırop tasnifinin de vakti. Bütün kış kolunuzu sokmadıklarınızı verin ihtiyacı olanlara.
Hem hafifleyin hem dua alın.
Yazlıkları çıkarın ama birkaç kalını da bırakın yedekte; kazma kürek yakmak icap etmesin. -Kişisel bakım denen kulvarda ihmaller olabilir kış çıkışında!
Olmasın. Çaresine bakın.
-Gerekirse iş kırın, kimseyi zorda bırakmayacak pembe yalanlar atın ve kendinizi dışarı fırlatın. Belki deniz kenarı, belki çayır çimen, yayılın ve yüzünüzü güneşe verin. Varsın soğuk olsun hava; güneşin yaydığı enerji başka hiçbir şeyde yok.
-Yürüyüşleri artırın. Mayınlarla dolu eğri büğrü kaldırımlarda değil ormanda, kırda, deniz kenarında, temiz havada...
-Hava artık daha geç kararıyor, hele gelecek hafta yapılacak saat uygulamasıyla da oh! Akşamüstü programları yapın eş dostla, gündüzler uzasın iyice.
-Güneş gözlüğü bakın.
İnsanı en bahar/yaz havasına sokan masum alışverişlerden biridir bu. Üstelik de bütçe sarsmayan çok neşeli ve dinamik türlü model mevcut artık.
-Birkaç kilo verin. Tamam, mühim olan ruh güzelliği ve etrafınızdakiler de sizi her halinizle seviyor ama yaza girmeden hafiflemek insana her şeyden daha iyi hissettirir kendini.
-Meyve sularıyla arının, zinde olun, bahar yorgunluğuna geçit vermeyin. Mevsim değişimi bahanesiyle yapışmayın yatağa.
-Enginar, kuşkonmaz, şevketibostan, çağla, taze sarımsak ve de bütün bahar otları... Tam mevsimi; keyfini sürün.
-Önümüzdeki hafta sonu (Perşembeden başlayarak hatta:
26-29 Mart) Alaçatı Ot Festivali var. Envaiçeşit otla yapılan türlü tatlar, hem restoranlarda özel menüler hem de tezgâhlarda yöre halkının elinden değişik lezzetler şeklinde gösterecek kendini. Geçen yılın tecrübesiyle söylüyorum: Muhtemelen çok kalabalık ama pek de şenlikli olacak. İmkân varsa kaçırmayın.
-Doğanın uyandığı vakitler bunlar. Alaçatı olmaz, başka yer olur. Şehirden kaçın fırsat yaratıp, yakın yerler keşfedin, yeşilin tonları arasında kaybolun.
-Yaz tatili hayalleri kurmaya başlayın. Evet, vaktidir. Doğru, hak ettiniz! Takvimi açın önünüze hatta rezervasyonu bile yapın yapabilirseniz ki ucuza gelsin.

Kadıköy'de tasarım pazarı

Taze fikirleri seven ve tasarıma ilgi duyanlar yarın Kadıköy'e düşürebilirler yollarını. Pop-Up Kadıköy Tasarım Pazarı var çünkü.
Kadıköylü tasarımcılar, hep niyetlendiğiniz ama bir türlü denk getirip içini kurcalayamadığınız yaratıcı dükkânlar/atölyeler, takıdan serigrafiye sanata ve zanaata göz kırpan parlak işler bulunuyor burada.
Taze zihinlerden tatlı uygulamalar.
Üçüncüsü düzenlenen etkinliğin koordinatlarını da verelim: Saat 14:00 - 19:00, Muhit Kadıköy, Caferağa Mah. Sarraf Ali Sok. No 30/A

Yeni erkek, bir genç kız!


Hafta içinde The New York Times Style Magazine'i karıştırıyordum. Ama sırf erkek modası olan Men's Style'ı. Bir süre sonra afalladım. Artık 'erkek' dediğimiz böyle bir şey miydi? 15 yaşında ve 35 kilo! Zayıflık ve bir nevi cinsiyetsizlik yılların modası evet de, dozu iyice mi arttı? Erkekten kasıt artık kız çocuğu taklidi yapan, kırılıp dökülen ekstra çelimsiz ergen oğlanlar mı? Derken birkaç havalı mağaza vitrininde gözüme erkek pantolonları çarptı: Uçuk pembe, uçuk mercan, daracık ve kıvrık paçalı... Sonra İstanbul'daki Moda Haftası'ndan birkaç fotoğraf gördüm Instagram'da. En son da çarşamba günkü Günaydın'ın kapağındaki Tween ilanı tuz biber ekti. Tween, malum Damat Tween markası. Türkiye artık böyle damatlar mı istiyor sahi? Kız oğlan kız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA