Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Tırnak yolma, karala!

Gerginlik durumlarında kendine zarar verenlerden misiniz? Tırnak yeme/yolma, saç koparma, abur cubura saldırarak cilt bozma, sonra o sivilce ve kabartıları kurcalayarak azdırma... Huzursuzluk, gerginlik, sinirlilik hallerinin özellikle kadınlar arasındaki en yaygın alışkanlıklarından bunlar...
Halbuki şunları yapabilirmişiz onların yerine:
- YIKA: Suyla haşır neşir olmak hep iyi gelir ya, duşa girme imkânı yoksa sadece ılık suyla el yıkamanın yatıştırıcı gücüne de sığınılabilir.
- ÇİĞNE: İster doğal antidepresan olan apigenin içerdiği için kereviz sapı, yoksa en pratiğinden sakız... Bir şeyler çiğnemenin, vücudun strese verdiği tepkiyle ilişkili bir hormon olan kortizol seviyesini azalttığı biliniyor.
- KARALA: En sıkıcı toplantılardan, kâğıdı bitirmiş, kalemi tüketmiş, kendi çapımızda sanat eseri vermiş gibi çıkmamız boşuna değil.
- MİMİKLE: Komik, şaşkın, çirkin...
Suratı şekilden şekle sokmanın, yüz kaslarını çalıştırıp rahatlamaya faydası var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA