Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

2015'ten kalan birkaç tebessüm

Sene biterken, yılın tortusu gibisinden listeler yapmak âdettendir. Bu defaki 365'in de son beşine gelmişken, geleneği bozmayalım. Acılar zaten yeteri kadar yaktı, kavurdu. Ağır gündeme hiç bulaşmayıp tatlı sularda gezinelim...

Burjuvaların yeni oyun alanı Soho House

Pek çok restoran, kulüp, mekân açıldı yıl içinde. Kimi işletmecisini, kimi mal sahibini, kimi aşçısını, garsonunu, valesini sevindirdi. Ama burjuva neşesinin coştuğu ay, marttı. Soho House'un açılmasıyla, kulüpvari bir atmosferde bir araya gelecek olmanın heves, arzu ve tatminiyle kulaklara varan ağızların yerine dönmesi aylar aldı. Eski Amerikan Konsolosluğu olan bina büyüleyiciydi, yemekler iyiydi, 'herkesler' tanıdıktı, bu 'ayrıcalıklı olma gururu' da ayrıca komikti.

'Oğlan bizim kız bizim' diye bir 'oh' çekimi


Sinem Kobal'ın geçmişte kalan 'Ne seninle ne sensiz' ilişkisiyle cebelleşerek biz de senelerimizi heba etmedik mi? Ettik. Ama geçen yılki 'Bittiyse de kesin bitmemiştir!' ısrarı artık gına getirmemiş miydi? Getirmişti. Peki amiyane tabirle attan inip eşeğe binmek de olur muydu? Olmazdı. Kenan İmirzalıoğlu, bu topraklardaki en laf söylenmeyecek, kusur bulunmayacak erkeklerden. Çok yakışıklı, çok jilet, çok yetenekli ve çok efendi. İnsan. Adam. Birbirlerine yakıştırdık, daha ilk yakalandıklarında huzurla gülümsedik.

Nezih Barut'un doğum günü için hazırlanan benzersiz 'hepi börpli' videosu


Doğum günlerinde orijinal sürprizler yapmak iyidir. Ama risklidir de. Bazen sizin sıcak bir espri diye hayal ettiğiniz, eyleme geçildiğinde soğuk duş etkisi yapar. Komik sandığınız, gülünç oluverir. Sevindireceğinize, utandırabilirsiniz. Dozu iyi ayarlamak icap eder. Ünlü ilaç firması Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut'un doğum günü, bu yılın en akıllara kazınanıydı (Kendimizinkinden öte!) Şirket çalışanlarının Nezih Bey için söylediklerinin içeriği de üslubu da çok acayipti. Büyük iyi niyetle yola çıkılmış, dev de emek verilmiş ama kendisine yapılmasını ister mi diye tartınca, bilemiyor insan!

'Ben bitti demeden bitmez' ve 'maaşın benzin parama yetmez'


Eski Yeşilçam filmlerinde "Ben senin bildiğin kızlardan değilim" vardı mesela. Bugünkü muadillerini evlendirme programlarından takipteyiz. İki cümle dikkat çekti bu sene. 'Ben bitti demeden bitmez' şişkin egolu erkek yarışmacı lafıydı. Gündelik hayattaki yansıması üçüncü sayfa haberi dediğimiz tarzdaki 'Ayrılığı kabullenemedi, eski karısının kafasını kesti' şeklinde çıkıyordu karşımıza. Para pul hesabı yapıp maaşı kozmetik, gardırop, benzin üstünden hesaplayanlarsa hep kadındı.

Bade İşçil & Malkoç Süalp evliliğinin trajikomik sonu


Ayrılık acı bir şey sonuçta; kimsenin ayrılığına gülünmez. Hele ki küçücük bir çocuk varsa merkezde. Ama Bade İşçil'le Malkoç Süalp evliliği öyle hakiki olmaktan uzak duruyordu ki ilk baştan beri, çalkantılı çatırdamayı duyunca müstehzi bir gülümseme yerleşti suratımıza, dayanamadık. Kim haklıydı, yok artık bu kadar da olur muydu, yalancı kimdi, vicdansız kime denirdi, obsesyon nereye kadardı, çocuğun yüzde kaçı annenindi, ne hastalıklı aile hayatları vardı... Şaşıp şaşıp kaldık.

Bayrampaşa'dan Barcelona'ya... Arda Turan sen bizim gururumuzsun

Çıktığı mahallenin haddinden fazla dışına çıkabilenler diye bir lig varsa, oranın da kaptanı Arda Turan. Bayrampaşa'dan Barcelona, boru değil. Guardian'ın 'Dünyanın En İyi 100 Futbolcusu' listesinde geçen yıl 38'inciydi, bu yıl 48'e düştü ama öbür taraftan da bir nevi terfi sanki transferi. Dört yıldır oynadığı Atletico Madrid'den sonra Barca'ya geçerek damgasını vurdu bu yıla. Gururlandırdı, coşturdu. Sırf hâlâ çok düşkün ve destek olduğu ailesiyle dostlarını değil, hepimizi. Koca bir milletin içindeki bin yıllık hasarı, ezikliği tamir etti adeta. Bu kadar başarılı hem de bu kadar şeytan tüylü kaç kişi biliyoruz? Fazla olmasa gerek diye yuvarlamayalım hiç; bir!

Sosyetenin bir parça kapmak için zıvanadan çıktığı H&M yağması


Sırf bize dair bir durum değil aslında, dünyanın pek çok yerinde benzer biçimde yaşanıyor. H&M, normal şartlarda bütçeleri ağlatan modacılarla işbirliği yapıyor belli dönemlerde ve koleksiyonun ilk ortaya çıktığı gün izdiham yaşanıyor. Koşturanlar, ezilenler... Bu defa da Balmain işbirliği vardı. Ve bütün o cemiyet, sosyete, ekran, podyum vs şöhretleri, aman Allahım, nasıl da zıvanadan çıktı. Çığlık çığlığa bir yağmaya imza atıldı, görüntüler üstüne onlarca makale yazılırdı.

Yılın aforizması olarak 'vurur yüze ifadesi, bulur seni bi tanesi'


Eveeet, vurur yüze ifadesi, dörde geldik bi tanesi... Vurur yüze ifadesi, bu yıl da geçti bi tanesi... Vurur yüze ifadesi, uzatmasana bi tanesi mi dediniz? Vurur yüze ifadesi, mesajı aldım bi tanesi... Resmen böyle geçti son 4-5 ay! Merve Özbey'in Yaş Hikâyesi adındaki şarkısının nakaratı bu. Orijinali 'Vurur yüze ifadesi, bulur seni bi tanesi' ama her şarta, her koşula göre uydurulan trilyonlarca da versiyonu var. Hatta şöyle denebilir: 'Aynen', 'kesinlikle', 'gerçekten' ve 'yani'yle birlikte duruma göre bu kalıbı da kullanarak, sadece bu beşibiryerdeyle iletişim kurabilmekte ortalama bir Türkiyeli aylardır!

Mutlu edip gülücüğü saatlere yayan mandala trendi


Yoga, zihinsel detoks, farkındalık çalışmaları, mistik arayışlar... İnsanlar içindeki kötü enerjiyi boşaltmak, daha dingin ve mutlu olmak için seferber oldu. Bu yılın olayı, yetişkinler için boyama kitaplarıydı. Tüm kitapçılarda başköşedeydi. Çoğu 'Mandala'ya göz kırpan bu göz alıcı desen kitapları, odaklanmayı güçlendiriyor, zihni boşaltıyor. Ama sakinleştiriyor mu, yoksa hata yapma titizliğiyle daha da mı geriyor, orası tartışılır!

Kıvılcım olduğu için Duman da çıkartan bin kaplan gücünde tespit


Duman'ı ayrı, Kaan Tangöze'yi ayrı severiz. Türkiye'nin en benzersiz erkek sesidir. Hayattaki bazı seçimlerine hiç anlam veremeyiz ama en nihayetinde 'Bize ne' deriz. Bu defa diyemedik. Seçkin Piriler, Kıvılcım Ural ve durumdan vazife çıkartan Meral Kaplan, üçü bir aradayken aşırı dozdan bir fena olduk. Hem üzüldük hem de güldük dayanamayıp. Çünkü mevzuya bin kaplan gücünde dalan (eşin dostu) Meral Kaplan "Evet Seçkin çıldırdı ama neden?" diye sorup devam etti: "O kız çok ayıp laflar etmiş. Altı senedir birliktelermiş öyle mi? Bence onunla yatıp kalkıyordu, sonradan iş ciddiye bindi. Evlenmeden önce böyle bir beraberlik başladığına göre de kendisi aslında metres oluyor." Emin miyiz? Metres bu mu demek oluyor?

Gülmekten gözlerinden yaş gelen surat


Birkaç yıldır kelimelerden rol çalan emojiler de iyice zirveyi gördü bu sene. Sosyal medya da WhatsApp yazışmaları da kalp, alkış, gül, çiçek buketi, kiraz, kedi vs ama en çok da kimisinin ifadesinin ne demek olduğunu çözemediğimiz muhtelif suratlar arasında dönüyordu. Pek çok emojinin yazılanla bağlantısı sıfırdı, ayrıca da israf diz boyuydu! Derken dahası oldu. Tarihte ilk kez bir emoji, yılın kelimesi seçildi. Üstelik de Oxford Sözlükleri tarafından. Gülmekten gözlerinden yaş gelen surat, yılın kelimesiydi. Umarız 2016'da da azalmaz kullanımı, gözlerimizden gelen yaşlar hep gülmekten olur.

Bir Mr. No olarak Devlet Bahçeli


Sergio Bonelli'yle Devlet Bahçeli arasında nasıl bir ilişki olabilir? Peki Jerome Drake'yle Devlet Bahçeli arasında? İtalyan yazar Bonelli, ünlü çizgi roman Mr. No'nun mucidi. Drake de kahramanın esas adı. E Bahçeli de "No! No! Sağıma da soluma da noooo!" diyerek AK Parti zaferinin mimarlarından oluşuyla bizatihi Mr. No. Siyaseti bu kadar bilmeyebilir mi bir siyasetçi diye kıs kıs güldürmedi de değil hani.

Candan Erçetin ile Beyaz atışması hayatımızı şenlendirdi


Yılın ta en başı. Ocak ayı. Olaylar Beyaz'ın Candan Erçetin'in Git parçasını 'programında meze yapmasıyla' başladı. Şirindi, evet. Ama gülmekten çatlatacak kadar da değildi. Akabinde Erçetin'in cevabı, sonra Beyaz'ınki şeklinde üç set kapışma oldu. Dört numara mükemmeldi: Candan Erçetin, tribün yapmıştı: Kanepeye Esra Erol, Derya Şensoy, Gupse Özay ve Saba Tümer dizilmişti, karşılarındaki koltukta Demet Akbağ oturuyordu. Kapının eşiğindeyse, çay koyarken "Darling demlink kalmıyor" diyen Brad Pitt! Hakikaten çok tatlıydı; tekrar tekrar seyrettiriyordu kendini bıkmadan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA