Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Erol Büyükburç ve cam şişe

12 Mart, Türkiye için en başta muhtıra demek. TSK, dönemin Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç ile Faruk Gürler (Kara Kuvvetleri Komutanı), Muhsin Batur (Hava Kuvvetleri Komutanı ve evet Enis Batur'un da babası), Celal Eyiceoğlu'nun imzalarını taşıyan 12 Mart Muhtırası'nı verdiğinde, yıl 1971.
Ama dünyada başka 'yaşanmışlıklar' da var elbette. Coca Cola ilk defa bugün şişede satılmaya başlamış misal. 1894'te olmuş bu.
Sonrasında formu değişip çeşitlenen şişelerin, pek çok koleksiyonda ve bir sürü eskicide yeri var.
Mahatma Gandi'nin Tuz Yürüyüşü'ne başlaması da 1930'un 12 Mart'ına denk geliyor. Niye böyle bir şey yapıyor Gandi? Tuz üretimindeki hükümet tekeline karşı çıkmak için. Nerede yapıyor?
Hindistan'da, Ahmetabat'tan denize, 300 millik mesafede.
Çok mu ilgilendiriyor bu bizi? Hayır ama Mumbai'deki Gandi Müzesi'ni görenler illa ki etkilenmiştir bundan. Mumbai'ye yolu düşecekler de atlamasın, gezsin diye not düşelim; manalı ve oyuncaklı bir müze zira.
Erol Büyükburç'u anmadan bitirmeyelim bugünü. "Bir başka sevgiliyi / Sevemem sevemem sevemem / Şu kalbi başkasına / Veremem veremem veremem" diye dilinize takılır belki. Geçen sene tam da bugün veda etti. Yaşasa 80 yaşında olacaktı. Ve hayır, saksı değildi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA