Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEDA DİKER

Bir aşk masalı

Bu haftaki yazıma, ülkemizin içinden geçtiği acı dolu olayları kalbimde hissettiğimi söyleyerek başlamak istiyorum. Önce şehit verdiğimiz onca genç evladımız yaktı bağrımızı. Ateş elbette ki düştüğü yeri yaktı. Daha onların acısını idrak edememişken, bu kez Van'ımız şiddetli bir depremle sarsıldı. Evler yıkıldı. Enkaz altında kalan kim bilir kaç can, nefes alabilmek için sessiz çığlıklar atarak bekledi. Ben bu satırları yazarken belki hâlâ orada bekleyenler var. Allah yardımcıları olsun. Bizler ise her türlü kırgınlığı, duyguyu unutup tek yürek olmayı yine başardık. Keşke aslında bir olduğumuzu, kardeş olduğumuzu sadece felaketler yoluyla hatırlamak zorunda kalmasak. Hep bilsek. Daima birbirimizi onurlandırsak. İşte gerçek yükseliş budur. Ortalıkta öyle çok söylenti ve bilgi uçuşuyor ki, hangisine güveneceğinizi şaşırıyorsunuz: "2012'de 3. boyuttan 4. boyuta yükseleceğiz. Altın çağ gelecek. Bildiğimiz her şeyi unutup öleceğiz ve yeniden dirileceğiz. Bu kez ışığımızla..."

GÖNÜL GÖZÜNÜ AÇMAK MÜMKÜN
Ne demek bütün bunlar? Hepsi beynimizin ve hayallerimizin bir oyunu mu? Geçtiğimiz 12 gün boyunca Arizona, Sedona'daydım. Aslında bir workshop'a katıldım. Tamamen 3. ve 4. boyuta geçiş ile ilgili bilgiler veriliyor ve insan eğer açık bir kalple, ön yargısızca dinleyebilirse, gönül gözü açılıyor. 4. boyuta geçmek ve ölüp dirilmek, gerçek anlamda bedenimizi terk etmek değil. Sadece beynimiz ve gözlerimizle görüp düşündüğümüz her şeyi bir kenara bırakıp, kalpten saf bir sevilmek yaşayabilmek sanatı... Orada güven, coşku var. Çünkü orada Yüce Yaradan tarafından tam olarak sevilmek ve ona yüreğinden teslim olabilirsen, onun tarafından korunup kollanmak var. İlahi adalet var. Elbette zihnindeki yargıları bırakabilene., korkmayana... Zaten İslamiyet'in gerçek manası, teslim olabilmek değil mi? Bu öğretiyi kendi ülkemde değil de dünyanın öbür ucundaki bir eğitimde görmek, ufkumu genişletti. 3. boyuttan 4. boyuta çıkmayı, saf sevgide, tamamen kalbimizde yaşayabilmeyi bize deneyimlettiler. İnsanın içine öyle idraklar geliyor ki, gerçek anlamda zihnin ikileminden, sevginin karşısına muhakkak bir korku çıkarmasından kurtuluyorsunuz. Bir anda tüm işleriniz rast gitmeye başlıyor. Dünyada size ait her olay, ucunda sizin olduğunuz her ilişki güzelleşiyor. Oluşan her olayın Allah'tan ve uygun olduğunu anlıyorsunuz. 3. boyuttan gördüğümüz güzellik kavramı, 4. boyuttan bakıldığında artık dış görüntü değil, duygusal, zihinsel, ruhsal ve bedensel olarak bütünselleşmeye başlıyor. İşte o zaman, bir insanın varlığını sadece ruhunun titreşimi olarak algılıyoruz. Eski boyutta bilinen ilişki ve evlilik modelleri yerine, titreşiminin tam tuttuğu iki kişi bir araya geldiğinde, fiziksel olarak aynı yerde bulunmasa bile titreşimleri bütünleşmeye devam ediyor. O bağ, bilinen tüm aşklardan daha üstün. Asla kısıtlayıcı değil.

DOĞRU DUYGULARA ODAKLANIN
Bir araya gelindiğinde ise muhteşem bir uçuş hissi. Belki de vecd hali... Mevlana ile Şems'in de tarif ettiği ilahi aşk bu olsa gerek. İşte size ikiz ruh tarifi. Eğer bu duruma ulaşırsanız, sakın korkmayın. Size karşılık vermese bile titreşimlerinizin yani kalplerinizin bir olmasından duyduğunuz hazza odaklanın. Bunu hissedebildiğiniz için şükredin. Bu size Allah'ın verdiği bir hediyedir. 4. boyutta sadece doğru duygular vardır. Gerçek bir erkek, kadınının titreşimini hissedip, onun bütünsel güzelliğini görür. Onu sever ve gerçekleri söyler. Gerçek kadın ise erkeğine güvenir. Böylelikle huzur ve barış sağlanır. Umarım 2012'ye girerken, eski korkularla hareket ederken öğrendiğimiz her türlü bilgiyi tamamen bırakıp, tam bir teslimiyetle yeni boyuta, vecd haline geçerek, küllerinden yeniden doğmaya cesaret ederiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA