Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Dünyaca ünlü lüks markalar aynı topraklarda doğdu

İtalyan mutfağının akla ilk gelen lezzetlerinin anavatanı Bologna aynı zamanda dünyaca ünlü İtalyan otomotiv markalarının da merkezi. Havasından mıdır, suyundan mı bilinmez ama Ferrari, Lamborghini, Maserati ve Ducati gibi markalar Bologna bölgesinde doğdu

İtalya'nın kuzeyinde bulunan Bologna bölgesi, ülkenin ticaret ve endüstri merkezlerinden biri. Ayrıca, İtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetler mortadella, parmigiano, prosciutto di Parma ve balzamik sirkenin ana vatanı. Zengin bir yemek kültürüne sahip bölge aynı zamanda dünyaca ünlü İtalyan otomotiv markalarının merkezi konumunda bulunuyor. Havasından mıdır, suyundan mı bilinmez ama Ferrari, Lamborghini, Maserati ve Ducati gibi markalar Bologna bölgesinde doğdu. Önce İtalya'nın sonra tüm dünyanın tanıdığı markalar haline geldi. Automobili Lamborghini, herkesin rüyasını süsleyen spor otomobilleriyle tanınıyor. Ama marka spor otomobilden önce, traktör üretiyordu. Traktörden, spor otolara geçiş şirketin sahibi Ferruccio Lamborghini'nin spor otomobil tutkusuyla başladı. Kullandığı Ferrari'nin sürekli arıza yapması üzerine Ferrari'nin sahibi Enzo Ferrari ile görüşmek isteyen Lamborghini bunu başaramadı. Şikayetlerini anlatamayan Ferruccio Lamborghini, Ferrari'den daha iyi bir spor otomobil üretmeye karar verdi. Yeni model çalışmalarına 1962'de başladı. 1963'te Automobili Ferruccio Lamborghini adlı şirketi kurdu. İtalyan lüks otomobil markası Maserati'nin tarihi 1926'da başlıyor. Maserati kardeşler Alfieri, Bindo, Carlo, Ettore, Ernesto ve Mario otomobillere meraklıydılar. Aralarından Alfieri ve Bindo, bir müşterileri için Grand Prix otomobili üretiyordu. Ernesto Diatto adındaki müşteri siparişleri iptal edince, Maserati markası doğdu. Maserati kardeşler 4, 6, 8 ve 16 silindirli yarış otomobilleri yapmaya başladılar. Markanın amblemi olan üç çatallı mızrağın tasarımını bir sanatçı olan Mario Maserati yaptı. Alfieri Maserati 1932'de ölünce, diğer üç kardeş Bindo, Ernesto ve Ettore şirketi ayakta tuttu.

RÜYA OTOMOBİL

Lüks spor otomobil denilince ilk akla gelen markalardan biri olan Ferrari'nin kuruluş öyküsü 20'li yılların sonunda başlıyor. Enzo Ferrari, Scuderia Ferrari'yi Alfa Romeo'nun yarış takımı olarak kurdu. Alfa Romeo'nun yarış pilotu olan Enzo Ferrari, daha sonra takımın sportif direktörü olur. Direktörlükten ayrıldıktan sonra kendi şirketini kurar ve 1947'de 7'den 70'e herkesin rüya otomobili olan Ferrari'nin üretimine başlar.

İTALYAN DUCATİ 1946'DA ÜRETİME BAŞLADI
Motosiklet dünyasının en bilinen markalarından Ducati, 1926'da Antonio Cavalieri Ducati ve oğulları Adriano, Bruno ve Marcello tarafından kuruldu. Motosikletten önce İtalyan ordusu için elektronik aygıt üreten şirketin ilk unvanı Societa Scientifica Radio Brevetti Ducati şeklindeydi. 1945'te bombalanan ve yerle bir olan fabrikada, motosiklet üretimi 1946'da yani savaş sonrası başlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA