Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

O artık bir efsane

Şampiyon pilot Murat Bostancı, efsane rallicilerin arasına adını yazdırdı. FIA'nın Öncelikli Sürücüler Listesi'ne giren ilk Türk pilot oldu. Bostancı, artık katıldığı bütün yarışlarda öncelikli pilot olarak önden start alacak

Avrupa Ralli Kupası'nı ilk kez ülkemize kazandıran Castrol Ford Team Türkiye'nin şampiyon pilotu Murat Bostancı bir ilki daha gerçekleştirdi.

SIRALAMADA 52 PİLOT VAR

Bostancı, Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA'nın ralli, pist ve diğer branşlar için her yıl güncellediği FIA Öncelikli Sürücüler Listesi'nde yer alan ilk Türk pilot oldu. Branşlarında dünyadaki en başarılı sporcuların bir araya getirildiği listeye geçen yıl Avrupa Ralli Kupası'nı kazanarak giren Murat Bostancı, üç yıl boyunca bu unvanın sahibi olacak. FIA'nın her yıl yenilediği listeye bu yıl girebilen üç yeni pilottan biri olan Bostancı, otomobil sporlarının efsane isimleriyle aynı listede yer alacak. FIA Öncelikli Sürücüler Listesi'nde Dünya Ralli Şampiyonları, Dünya Ralli Şampiyonası yarışı kazanan pilotlar, Dünya Ralli Şampiyonası'nın resmi takım pilotları, Avrupa, Amerika, Asya- Pasifik, Afrika, Ortadoğu gibi kıta şampiyonları ve kupa birincileri kendine yer buldu. Sıralamada toplamda 52 ralli pilotu yer alıyor. Bostancı aralarında Sebastian Ogier, Sebastian Loeb, Ken Block ve Robert Kubica gibi efsane isimlerin yanına adını yazdırdı.

RALLİCİ AİLEDEN GELİYOR
1988 doğumlu Murat Bostancı, rallici bir aileden geliyor. Babası Serdar Bostancı Türkiye ve Balkan Şampiyonu. Aynı zamanda Avrupa Şampiyonası'nda ilk yarış kazanan Türk pilot. Murat Bostancı'nın annesi Yeşim Bostancı ise Türkiye'nin ilk kadın co-pilotlarından.

RALLİNİN UEFA KUPASI
Castrol Ford Team Türkiye pilotları Murat Bostancı- Onur Vatansever ikilisi 2015'te rallinin UEFA Kupası olarak adlandırılan Avrupa Ralli Kupası'nı kazandı. Böylece tarihi bir başarıya imza attılar.

TESLA ÇOCUKLARA OTOMOBİL ÜRETTİ
Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, büyük ilgi gören modellerine bir yenisini daha ekledi. Tesla, oyuncak üreticisi Radio Flyer ile anlaşarak aküyle çalışan bir Tesla Model S replikası üretmeye başladı. Böylece, yarının otomobil müşterileri olacak çocukları bugünden markaya bağımlı yapmayı hedefliyor. Radio Flyer tarafından üretilen Tesla Model S, gerçek Tesla Model S'in birebir kopyası. Çocuklar için tasarlanan akülü otomobilin üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Maksimum 9 km/s hız yapabilen otomobilin, hızı istenirse 5 km/s düşürülebiliyor. Akülü otomobilde standart 140 wH'lık lityum-ion batarya bulunuyor. Ancak 50 dolarlık bir farkla 190 wH'lık batarya satın alınabiliyor. Üç-sekiz yaş arası çocuklara hediye edilebilecek akülü otomobilin satış fiyatı 499 dolardan başlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA