Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

X-Men, Batman ile Superman'e karşı

Jeep, Batman v Süperman: Adaletin Şafağı filminde crossover modeli Renegade ile boy gösterdi. X-Men filminden ilham alınarak özel bir Sportage modeli üreten Kia ise araca 2'inci nesil X-Car adını verdi

Sinema filmleri, otomotiv markaları için oldukça etkili bir tanıtım aracıdır. Bu yüzden yeni modellerini tanıtmak ya da marka imajını güçlendirmek için film yapımcılarıyla işbirliği yaparlar. En az başrolde oynayan kahramanlar kadar filmlerle özdeşleşen Aston Martin, Mustang, DeLorean modellerini düşünürsek, bu formülün çoğu zaman işe yaradığını söyleyebiliriz. Film yapımcıları, kovalamaca sahneleri ile filme heyecan katar. Bunun karşılığında da ürün yerleştirmeden dolayı otomotiv firmasından para alır. Sonuçta herkes kazanır.

LOGOLAR İÇ İÇE
Otomotiv markaları ile film yapımcıları arasındaki işbirliğinin son örneği Kia ve Jeep oldu. Amerikan Jeep, Batman v Süpermen: Adaletin Şafağı filminde crossover modeli Renegade ile yer aldı. Renegade Down sadece filmde boy göstermeyecek, aynı zamanda satışa da sunulacak. İlk bakışta normal Renegade'den farklı görünmeyen aracın rengi karbon siyah. 18 inçlik jantlar da gövde rengiyle uyumlu. Ancak, granit kristal adı verilen bir başka renk seçeneği de var. Aracın tasarımındaki en önemli detay Batman logosunun çevrelediği Superman logosu. Logo arka tamponun sağ üst tarafında bulunuyor. Jeep Renegade Down'da 4 silindirli 2,4 lt motor bulunuyor. 4x4 çekiş özelliğine sahip araçta 9 ileri otomatik şanzıman var. Satış fiyatı ise 27 bin dolar. Güney Koreli Kia ise Twentieth Century Fox şirketi ve X-Men film serisi ile olan işbirliği çerçevesinde bir projeye daha imza attı. X-Men'den ilham alınarak özel bir Sportage modeli üreten Kia, araca 2'inci nesil X-Car adını verdi. Ünlü tenisçi Rafael Nadal'ın yer aldığı bir reklam filmiyle tanıtılan X-Car, mayıs ayında vizyona girecek X-Men: Apocalypse'yi ve Kia'nın 2016 Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na verdiği desteği tanıtmak amacıyla üretildi. Satışa sürülmeyecek olan araç, büyük organizasyonlarda sergilenecek.

KILIK DEĞİŞTİRİYOR
X-Men filminin karakterlerinden Mystique'ten ilham alan 2'inci nesil Kia X-Car, kılıktan kılığa girme özelliğiyle bilinen karakterin görüntüsü ve özel güçlerine dair detayları bünyesinde barındırıyor. Tanıtım filminde Rafael Nadal'ın, X-Men'in en büyük düşmanı Apocalypse ile karşı karşıya gelmek üzere sürdüğü Sportage kılık değiştirerek standart şeklinden, yarış tekerlekleri ve lastikleri olan, üzerinde kırmızı ve sarı renkler ile gölgelendirilen özel üretim, mat ve parlak mavi tonlarında bir kasaya dönüşüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA