Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Sadece 40 adet üretilecek

Automobili Lamborghini, kurucusu Ferruccio Lamborghini'nin 100'üncü doğum günü için tasarladığı Centeneario'yu tanıttı.
Centenario, 2016'nın sonbaharından başlayarak 2017 yılı boyunca teslim edilecek olan 20 coupe ve 20 spor otomobil olmak üzere sınırlı sayıda üretilecek. Bu otomobilin Avrupa başlangıç satış fiyatı vergiler hariç 1.75 milyon euro.
Centenario, Lamborghini'nin yenilikçi tasarım ve mühendislik uzmanlığını ortaya koyuyor. V12 yapısını kullanan Centenario'nun 770 bg gücündeki atmosferik motoru 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 saniyede tamamlarken, 0-300 km/s hızlanmasını 23.5 saniyede tamamlıyor.
Bu modelin maksimum hızı da 350 km/s. 100 km/s hızla giderken fren mesafesi ise 30 metre.
Otomobilin aerodinamik tasarımında yüksek hızlarda daha fazla bastırma kuvveti sağlayan uzatılmış arka kanat da yer alıyor.
İlk kez sunulan arkadan itiş de çeviklik ve stabiliteyi artırırken, yenilikçi dokunmatik ekran da internet tarayıcı ve Apple CarPlay gibi bağlantılı bilgi-eğlence sistemleri sunuyor.
Centenario'nun uzunluğu 4,924 metre, yüksekliği de 1,143 metre. Birkaç dilimden oluşan aerodinamik hava girişleri, hem ön hem de arka kısmın karakterini belirliyor. Ön kaputta hem 1970'lerin spor otomobillerini anımsatan hem de fonksiyonel özellikleri bulunan geniş hava girişleri yer alıyor. Hava otomobilin ön kısmından içeri alınıyor ve ön aks üzerindeki bastırma kuvvetine katkıda bulunuyor.
Dahası, ön far yuvalarının içinde ve yan etekler ile çamurluklarda yer alan kanallardan hava akışı sağlanarak, arka radyatörlere hava akımı iyileştiriliyor. Bu da en uygun soğutmanın ortaya çıkmasını sağlıyor. Üzerinde hava girişlerinin bulunduğu tavan da, altıgen karbon elyafı ve cam motor kapağıyla daha da kuvvetlendirilen havacılık ve uzayla ilgili göndermelere sahip.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA