Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Asfaltı ağlatan Kara Şimşek

Kara Şimşek dizisinde başrolü oynayan 1982 model Pontiac Transam Firebird'de 5.0 lt'lik V8 motor bulunuyordu. Transam'ın kaputunun altındaki motor 150 bg güç, 324 Nm tork üretiyordu. Dizi için özel olarak hazırlanan otomobil 100 bin dolara mal oldu.

INFİNİTİ'DEN YEPYENİ SUV VİZYONU
Infiniti, Pekin Otomobil Fuarı'nda markanın yakın dönemde satışına başlayacağı orta boy Premium SUV modeli QX Sport Inspiration'ın dünya lansmanını gerçekleştirdi. QX Sport Inspiration, düzenli çizgileri, kaslı arka kısmı, yüksek görsel cazibe merkezi uzun kaportası ve eğimli, coupe otomobillere benzer siluetiyle segmentinde ön plana çıkıyor. Infiniti olduğu hemen fark edilebilen QX Sport Inspiration, Infiniti'nin "Powerful Elegance" form dilinden ilham alıyor ve markanın imzası niteliğinde iki kemerli ızgarası, odaklanmış "Human Eye (İnsan gözü)" farları, "Yeni Ay Kesimli" C sütunu ve güçlü, akıcı gövde yapısına dahil markanın tasarım özelliklerini taşıyor. Bu konsept, 230 mm'lik zemin yüksekliği, aynı zamanda güçlü ve kontrollü yol sürüş özellikleri ve tüm Infiniti'lerden beklenen yolculuk konforu sayesinde, arazi araçlarının sahip olduğu özellikleri vaat ediyor. Yan kameralar hariç 1900 mm genişliğe ve 4600 mm uzunluğa sahip olan bu konsept, kısa ön çıkıntısı ve geniş duruşuyla ince, amacına uygun bir form sunuyor. 1650 mm'lik yükseklikle de sportif otomobillere benzeyen bir form yakalanıyor. QX Sport Inspiration'a yandan bakıldığında, tavanın coupe modelleri andıran eğimli tasarımı aracın "ileri doğru atılmasını" vurguluyor ve arka bölüme doğru gittikçe inceliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA