Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

11 yaşında iş başvurusu yaptığı GM’e başkan oldu

Ed Welburn, henüz 11 yaşındayken başvurusu yaptığı General Motors’un zirvesine çıktı. Otomotiv dünyasının efsane isimlerinden biri oldu

Otomotiv dünyasının efsane isimlerden General Motors Başkan Yardımcısı Ed Welburn, emekli oldu. General Motors'un tasarımlarına estetik kazandıran Welburn, son 11 yıldır markanın küresel tasarımdan sorumluydu. 1971'de General Motors'taki kariyerine başlayan Welburn'ün GM macerası ise daha eski. Otomobil kaportacısı babası sayesinde küçük yaşlarda otomobillere ilgi duyan Welburn, 11 yaşında GM'e mektup yazarak tasarımcı olarak bulup bulamayacığını sordu. 11 yaşındaki bir çocuğun mektubuna kayıtsız kalmayan GM, mektubu yanıtladı. Welburn'a tasarımcı olabilmesi için gerekli eğitimi verecek okullar önerildi. Washington'daki Howard Üniversitesi'nde mezun olduktan sonra, GM tarafından işe alındı. Tasarım bölümünde farklı görevlerde çalıştı. GM'deki ilk yıllarında Buick Riviera, Park Avenue, Oldsmobile Aerotech, Antares gibi prototiplere ve Cutless Supreme ve Intrigue gibi modellere imza attı. 1998'de Gelişmiş Dizayn Merkezi'ne yönetici müdür olarak atandı. 2003'de Kuzey Amerika Tasarım Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Welburn, 2005'te ise yeni bir terfi daha aldı. O dönemde GM çatısı altındaki tüm markaların tasarım sorumluluğu tek bir merkeze bağlanırken, Global Dizayn adı verilen departmanın başına Welburn atandı. Welburn, böylece ABD, Almanya, Güney Kore, Çin, Avustralya, Brezilya ve Hindistan'daki 10 tasarım merkezinde çalışan 2 bin 500 kişiyle, GM çatısı altındaki markaların tasarımlarının sorumluluğunu üstlendi. GM tarihinin altıncı tasarım lideri olan Welburn, tasarımlarıyla otomotiv dünyasına iz bıraktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA