Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bu taksilerde seyahat çok keyifli

Cem Yılmaz’ın son aldığı 1 milyon 600 bin TL’lik spor lüks otomobiline taksi tabelası koyması çok konuşuldu. Ancak, dünyada birçok ülkede lüks otomobiller taksi olarak hizmet veriyor

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, otomobilere olan merakıyla bilinir. Daha çok spor otomobilleri tercih eden Yılmaz'ın satın aldığı son otomobil 1 milyon 600 bin TL değerindeki Lamborghini Huracan oldu.
"Cem Yılmaz'ın yeni otomobili" şeklinde çıkan haberlere o kadar alıştık ki, artık ilgilenmez olduk. Yeni aldığı otomobilin üzerine taksi tabelası koyan Yılmaz, instagram hesabından paylaştığı fotoğrafın altına da "Durağa döneceğim, gidemem" yazdı. Yılmaz'ın 1 milyon 600 bin TL'lik Lamborghini'yi 'taksi' yapması dikkat çekiciydi.
Fotoğrafı görünce önce hafızamı yokladım, aklıma bazı kareler geldi. Bilgilerimi tazelemek için bir araştırma yaptım ve birçok ülkede lüks spor otomobillerin taksi olarak kullandığını gördüm. Ünlü şarkıcı, oyuncu, sporcu ve işadamlarının tercihi olan milyon TL'lik bu oyuncakları, yollarda taksi olarak görmek tabii ki şaşırtıcı. Özellikle bizim gibi heryeri dökülen taksilerin olduğu bir ülkede...
Endonezya, Hindistan, Amerika, Rusya, Meksika gibi ülkelerde Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Bentley, Porsche, Maybach gibi lüks otomobiller taksi olarak hizmet veriyor. Tabii fiyatlar normal taksi ücretlerine göre biraz yüksek. Bazı ülkelerde her kilometrede yüzde 20 fazla ödeme yapmak gerekiyor. Bence bu maliyete değer.
Çek Cumhuriyeti'nde taksi olarak hizmet veren Bugatti Veyron için dünyanın en hızlı taksisi demek yanlış olmaz. 0'dan 100 km/s hıza sadece 2.5 sn'de ulaşıyor. Maksimum hızı 400 km/s.
Ancak, Çek Cumhuriyeti'nde otoyolların maksimum hız limiti 130 km/s. Bu yüzden 1200 bg gücündeki Bugatti Veyron'u Çek Cumhuriyeti'nde hız yaparken görmek mümkün değil. Ama, Prag'ın tarihi sokaklarında bu spor otomobille dolaşmak oldukça havalı.

FERRARİ TAKSİ OLUR MU?
Dünyada lüks otomobillerin taksi olarak kullanıldığı ülkelerin başında Rusya geliyor. Ülkede, Porsche, Bentley, Maybach gibi lüks taksiler hizmet veriyor.
Moskova sokaklarında dolaşan 580 bg gücündeki Porsche Cayenne taksinin maksimum hızı 280 km/s. Otomobil, 0'dan 100 km/s hıza 4.2 sn'de çıkıyor. Rusya'da gördüğümüz bir başka lüks taksi ise Maybach 62 S. Müşterisine limuzin konforu veren bu taksinin maksimim hızı 300 km/s. Dünyada spor lüks taksinin olduğu az sayıdaki ülkelerden biri de İtalya. Palermo kentindeki Audi R8 taksi, İtalyan müşterilere hizmet veriyor. 420 bg gücündeki otomobil maksimum 301 km/s hız yapıyor. 0'dan 100 km/s hıza 4.6 sn'de ulaşıyor. Meksika'da da lüks otomobillerin taksi olarak kullanıldığı görülüyor. Ülkenin tatil kenti Guadalajara'da özellikle turistler Ferrari ve Porsche taksileri tercih ediyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA