Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

Eşini aldatan kalpten gider mi?

ABD'de 8 bin bekar kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, çarşamba günleri karşı cinsten biriyle tanışmak için en ideal günmüş. Genellikle çiftler iki gün sonra, cuma günü, ikinci kez buluşuyor ve hadise ilerliyormuş. Perşembe günleri ise seks hormonlarının vücutta en yüksek seviyede olduğu günmüş. Pperşembe sabahları seks hormonları normalden beş kat fazlaymış!
Evet efendim, yine bir 'saçma araştırma' vakası! Hormonların perşembe günlerinin farkında olduğunu, ayrıca bir hanımla ilk kez hangi gün buluştuğunu aklında tutabilecek bir erkek olabileceğini de pek sanmıyorum. Cuma akşamının sırrı da, vatandaşın manita buluşmalarını genellikle hafta sonuna denk getirerek alkol alması ve alkolün bardakta durduğu gibi durmaması olabilir. Netice itibarıyla cumartesileri telafisi zor bir durumda kalınabiliyor!..
Bir diğer 'saçma araştırma' da Floransa Üniversitesi'nden. Bilim adamları, eşini aldatan erkeklerin kalp krizinden öldüğü sonucuna ulaşmış. Neymiş, bu 'bilim adamları' eşini aldatmanın, stres ve suçluluk hissi yarattığı sonucuna varmış.
Evlilik dışı ilişki yaşayan erkeklerin çoğunlukla ani kalp krizi sonucu öldüğü görülmüş. Gizli ilişki, tansiyonu yükseltiyor, kalp atışlarını hızlandırıyormuş. Suçluluk hissinin yaratacağı psikolojik durum da kalp damar hastalıkları riskini artırıyormuş!
Anlaşılan o ki araştırmacılar, hanımlarını sistematik olarak aldatan adamların fazla duyarlı, hisli arkadaşlar olduğunu düşünüyor.
Vallahi, bilim adamı olmaya gerek yok, bizim bildiğimiz 'kaçamak' yapacağım derken ereksiyon haplarına fazla yüklenen abilerin arada sırada mevta olduğudur.
Bunun da pek hissi bir durumu yok tabii...
Neyse kıymetli okur, çağrışımlarla uçuşan zihnimiz, bizi alıyor, California'ya, zavallı Henry Wolf'un cinsel hayatına doğru uçuşturuyor. Motosikletiyle dört saat gezdikten sonra cinsel organı iki yıl boyunca erekte kalan Henry Wolf, hayatının altüst olmasını gerekçe göstererek, motosiklet firmasını ve motosiklet selesinin üreticisini dava etmiş. Bu halinin, sele tasarımından kaynaklandığını öne sürüyormuş.

YENİ BİR KEŞİF: AHLAK MOLEKÜLÜ
Efendim, arkadaşın durumu da hakikaten zormuş. Yani arkadaşın ne düzenli bir hayatı olabilir ne de doğru düzgün bir iş yapabilir.
Wolf'un başarılı olabileceği tek sektör pornodur ki, bu herkesin arzu ettiği bir 'kariyer' değildir.
Hemen bakıyorum güzide medyamızda yayınlanan 'saçma araştırmalar' arşivine.
ABD'deki Claremont Graduate Üniversitesi'nden 'nöro-ekonomist' Paul Zak, 'ahlak molekülü' keşfetmiş: Aşk hormonu da denilen oksitosin hormonu, güven, empati ve diğer duyarlılıklara sebep oluyormuş. Cinsel ilişki sırasında, hamileyken ve emzirirken salgılanma oranı artan hormon, insanlara daha fazla güven duyulmasını sağlıyormuş. Hormon seviyesini yükseltmenin en kolay yolu günde sekiz kez sarılmakmış.
Gidip şimdi birilerine sarılmayı ve bir an önce daha ahlaklı bir kimse olmayı planlıyorum kıymetli okur. Umarım sokakta birileri kendilerine sarılıyorum diye kafamı kırmaz. Bana şans dileyiniz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA