Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Sevgi, şiddet yan yana

Her iki taraf için de çok zor bir geceydi. Hem Fenerbahçe hem Efes böylesine bir gecede sakin kalabilmenin ne kadar önemli olduğunu, kendilerine getireceği doğru karar verebilme, az hata ile oynayabilme, kontrolü elden bırakmama gibi artıların fazlasıyla farkında olarak mücadele ettiler. Efes özellikle 2. çeyrekte uzun oyuncunun elinde top olan kısa oyuncuya yaptığı perdeler (pick and roll) sonucu Kaya'ya pota altına yapılan asistler ile oyunu hep önde götürdü.
Böylece salonu dolduran Fenerbahçe taraftarının coşmasına izin vermedi. Fenerbahçe Ülker gibi çok güçlü bir kadroyu 4 kez üst üstte yenebilmek için basketbolun çoğu doğrusunu her gece sahaya yansıtabilmen gerekli, yanına da büyük bir arzu ve inancı da koyarak... Kerem, Ender, Sinan onların yorulduğu anlarda Smith, Thorton hatta Kaya bile bir oyun kurucu zekasıyla asla paniğe izin vermediler.

ATAMAN'I ALKIŞLIYORUM
Fenerbahçe'nin en büyük artısı serinin 6. maçında Ömer Aşık'ı keşfedip kullanabilmek oldu. Ömer rakip uzunların da faul probleminden yararlanarak farkın kapandığı anlarda pota altında büyük bir güç oluşturdu. Ama yanına kimseyi bulamadılar. Fark kapanırken Mrsic'in iki üçlüğü ve Emir'in iki üçlükle başlayan 9 sayılık serisi onları yeniden maça ortak etse de, sahada düzeni ve performansı süreklilik haline getiren şampiyon oldu. 2-0 geri düştükten sonra bile takımını ayakta tutup sakin kalmalarını sağlayan Ergin Ataman'ı bir koç olarak yürekten alkışlıyorum.
Abdi İpekçi gibi modern bir salon da bizim, Beko gibi güçlü bir lig sponsoru da basketbola Ülker ve Efes gibi yatırım yapan özel sektör de bizim, bu işe gönül vermiş 3 büyük gençlik kulübü de bizim.

Ama ne yazık ki dünkü olaylardan ağlayarak kaçarken babasının göğsünü siper eden küçük de bizim kızımız, polisin olayları kontrol altına almaya çalışırken tartakladığı F.Bahçeli genç de bizim evladımız. Bu nasıl uyumsuz bir tablodur.
Sevgi ile şiddet kucak kucağa. Şu anda İspanya'daki finalde Tau-Barcelona serisi iki takımdan öte iki uç bölgenin savaşı. Katalanlar, Basklara karşı... İster kaybet ister kazan taraflar sporun dostluğu ile sahadan ayrılıyor. Biz yöneticilerin doğru ve sorumlu mesajlar vererek taraftarımızı doğru yönlendirmesi çözümün ilk adımıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA