Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Yazık...

Bu kadar güzel bir başlangıçtan sonra finali, madalyayı düşlerken alacağımız bir maçı, madalyayı belki de finali kaybettiğimiz için yazık...
Bu maçın galibi olabilmek son 4'e çıkabilmek için dün gece mutlaka oyunda kalmalıydık skorda farklı geri düşmeden. Dengeyi de iyi kontrolümüzle rahatça sağladık, alamadığımız tonlarca savunma ribaunduna rağmen.
Yunanistan hani babadan oğula geçer ya, abiden kardeşe geçtiği üzere Spanoulis'in takımı olmuş. Milli takıma veda eden Papaloukas'ın tüm yetkileri sorumluluğu ve apoletleri onun omzunda. Aslında onlar da dün inanılmaz iyi top oynamadılar. Niye mi?
Bugünün basketbol denkleminde galibiyet için, iyi basketbol için hem pota altını iyi oynayıp karartacaksın, ribaundlar alacaksın; hem de kısaların, organizasyon yanında savunmada da büyük bir baskı uygulayabilecek. Dün bizim ilk yarıda verdiğimiz o kadar ribaunda rağmen ayakta kalabilmemizin önemli sebebi başta Sinan olmak üzere Kerem, Ender, Ersan ile topa yaptığımız bezdirici baskı oldu.
İkinci yarıda da bize çember altında büyük sıkıntı yaratan Schortsanitis namı diğer Baby Shaq, ayrıca Sipanoulis'e yaptığı perdelerle çok büyük katkı sağlıyordu.
2. ve 3. faullerini aldığı sürelerin her ikisinden sonra da uzun süre dışarıda kalması bize büyük avantaj sağladı. (Baby Shaq; Semih'in, Oğuz'un ve Ömer'in 4'er faul ile sıkıntıya düşmelerinin de en büyük nedeniydi.) Basketbol artık iki pota altlarından da öte iki faul çizgisi arasında kalan tüm yarı saha bölgesindeki etkinliğin, baskının ve temponun bütününden de büyük artı değer alıyor.

BABY SHAQ GİRMESEYDİ
O bölgeyi çabuk geçip yapılan asistler 'transition' dediğimiz sete başlamadan bulunan iyi pozisyonlar, iyi hücum için çok değerli elemanlar. Dün Kerem ve Ender, özellikle Kerem asist yapmaktan yoruldu. O kadar güzel pozisyonlar bulup oyunun normal süresinden önce galibiyete, finale uzanan yola o kadar yaklaşmıştık ki... Bizim o sürelerde onların da uzatmada yaptıkları top kayıpları çok acemice gözükse de bu kadar başa baş giden ve var olup olmama duygularının verdiği gerginliğe bağlamak gerek.
Aslında basketbolda o kadar çok ilginç nokta var ki. Bizim şanssızlığımız asla 9 saniye kala elimizdeki topu iyi değerlendiremememizde aramayın. Bir öncekinde Ender normal süre biterken aynı zorlamayla beraberliği sağlamıştı. Bizim şanssızlığımız Bourousis'in 1 dakika 10 saniye kala 5 faulle oyun dışı kalmasıydı. Onun oyun dışı kalışıyla bize büyük bir sıkıntı yaratan Schortsanitis'in tekrar oyuna girmesi oldu.
Uzatmaya gidip son topa kalan bir mağlubiyeti oynamak da zor yazmak da. Ama beşinciliğin derecesinin de prestijinin de yedincilik, sekizincilikten daha değerli olduğunu kuvvetle hissetmek için alınacak iyi bir uykumuz ve yaşanacak bir değerli maç daha var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA