Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Galatasaray şaşırttı

Fenerbahçe'nin kaliteli ve deneyimli kadrosu hepimize bu seride Galatasaray'ın kazanması gerçekten çok zor inancını yerleştirmişti maçtan önce. Hepimiz, ilk iki maçta olduğu gibi Galatasaray'ın belli bir noktaya kadar direncini, inadını ve Oktay Mahmuti'nin denemelerini bekliyorduk. Ama yine de açıkçası, benim beklentim üçüncü çeyrek sonu ve dördüncü çeyrek başında bir kırılma noktası yaşamalarıydı. Ama Cim Bom hepimizi şaşırttı. Her şeyden önce Fenerbahçe- Galatasaray finalinin bambaşka olabileceğini ve özellikle taraftar gücünün altın değerinde olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Dün neler farklı oldu dersek, Ermal ilk iki maçtaki durağan performansını onca Fenerbahçe uzununa karşın 9/15 yüzdesi ve 20 sayıyla zirve yaptırttı. Tutku'nun arzusunun yanında 6 ribaundu, Joshua'nın da 10 ribaunt ve pota altında 6/11'lik üretimle katkısı dört dörtlüktü. Özellikle ilk iki maçta pota altı egemenliğini Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray 36-33'lük ribaunt üstünlüğüyle 'o seyirci seni daha da yükseklere hoplatır, zıplatır' dedi adeta. Caner, kaybedilen iki maçta aldığı sürenin karşılığını dün Mahmuti ve ağabeylerine fazlasıyla geri verdi. Alışılagelen savunma sertliğinin yanına 3'te 3 isabetiyle eklediği 10 sayının çoğu da dönüm noktası isabetleriydi. Caner bence gecenin en değerli istatistiğini yakaladı. Evren, büyük arzusunun yanı sıra bir attı pir attı. Son dakikada beraberlik yaşanırken şahsi çabasıyla bulduğu turnike bence gecenin en değerli basketlerinden biriydi. Salonun atmosferinin yarattığı büyük güç de sarı-kırmızılılar için büyük bir artı oluşturdu.
Takımının boyutu ve gücü ne olursa olsun kolay mı Pioneer Arena'da Partizan'ı yenmek, Sony Arena'da Tel Aviv'de Maccabi'yi devirmek, Olympic Stadium'da Panathinaikos ile başa baş oynamak. Galatasaray'ın Abdi İpekçi gecesi, Fenerbahçe Ülker yarattığı müthiş Sinan Erdem atmosferinden hiç eksik kalmadı. Dün uzun yıllardan sonra ilk defa basketbol finalinde yaşanan bu rekabet ve özellikle maçın sonunda her iki taraf oyuncularının birbirine gösterdikleri dostluk, içlerinde sarı-lacivert ya da sarı- kırmızılı sevgiyle büyüyen ufaklar için de büyük bir armağan oldu.
Galatasaray dün ilk galibiyeti almak için az da olsa rahat çıktı. Şimdi eşitleme zamanı. Fenerbahçe seyircinin, Galatasaray ise seriyi eşitleme imkanının baskısı ile çok değerli bir maça daha hazırlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA